De Social Check in de pers

Recent heeft Verzekeringen.com het nieuws naar buiten gebracht dat bestaande klanten hun social media account(s) kunnen koppelen aan hun polis. In de media is inmiddels al veel publiciteit geschonken aan deze innovatieve dienstverlening binnen de verzekeringsbranche.

Een social media account koppelen aan je polismap waardoor je beter verzekerd bent en geld kunt besparen. Maar hoe werkt dit dan en hoe zit het met mijn privacy? De prangende vragen die zowel consumenten en bedrijven bezighielden.

Hulp bij verzekeren
Op diverse websites, maar ook in de kranten, werd de Social Check van Verzekeringen.com aangehaald. Amweb schreef bijvoorbeeld op zijn financieel platform ‘Verzekeringen.com wil klant beter verzekeren door koppeling sociale media’. Daarbij werd geschreven dat Verzekeringen.com wil inspringen op posts op sociale media. Dat is eigenlijk ook wat de Social Check inhoudt. Wij checken aan de hand van de tijdlijn op het social media account of wij jou kunnen helpen. Helpen met bijvoorbeeld het wijzigen van je adresgegevens na een verhuizing, maar ook met een goed alternatief voor een autoverzekering wanneer je je oude auto hebt verkocht.

Geld besparen
Naast wijzigingen in je bestaande verzekeringen kan Verzekeringen.com je ook helpen met het besparen op je lopende verzekeringen. Veel mensen vinden verzekeringen saai en willen er niet te veel tijd aan kwijt zijn. Met de Social Check gaan wij voor jou op zoek naar bijvoorbeeld een goedkopere autoverzekering. Je bent er dan zelf geen tijd aan kwijt, maar toch ben je goed verzekerd.

Zowel in de krant van vandaag, als op de website van Metro werd over de Social Check geschreven onder de kop ‘Je verzekeringspolis gelinkt met Facebook’. In dit artikel wordt wat verder ingegaan op het algoritme welke bepaalt of wij jou kunnen helpen. Met de Social Check worden bepaalde relevante woorden die jij op je tijdlijn plaatsen gescand en door ons gecheckt. Aan de hand daarvan kijken wij of we iets voor je kunnen betekenen. Daarnaast werd ook op verschillende financiële websites, zoals Eufin en InFinance geschreven over de Social Check.

Privacy
Inbreuk op de privacy werd ook een aantal keer aangehaald. In huidige tijd waarbij alles zowat digitaal verloopt en waar het ook nog wel eens misgaat met privacygevoelige informatie, is dat natuurlijk te verwachten. Maar het koppelen van een social media account is vrijblijvend en bovendien wordt verzamelde data niet langer dan 24 uur bewaard en nooit gedeeld met verzekeraars. Een koppeling met de Social Check kan daarnaast door klanten van Verzekeringen.com op elk moment ongedaan worden gemaakt.

Op onze speciale pagina over de Social Check worden nog enkele voorbeelden gegeven over de werkwijze.

Gepubliceerd op 3 september 2014 om 13:02 uur. Geactualiseerd op 29 juni 2016 om 11:17 uur.