Dokter op Zak app voor consumenten met FBTO zorgverzekering

Iedereen die een zorgverzekering heeft bij FBTO kan een speciale applicatie downloaden, waarmee zeven dagen per week toegang wordt geboden tot een medisch team. De app Dokter op Zak is gratis beschikbaar.
Dokter op Zak app voor een snelle medische check voor iedereen met FBTO zorgverzekering

Dokter op Zak app voor een snelle medische check voor iedereen met FBTO zorgverzekering

Klanten met een FBTO zorgverzekering profiteren van alle voordelen die de Dokter op Zak applicatie met zich meebrengen. Een van de grote voordelen is dat er hulp geboden wordt voor kleine ongemakken, waarbij er sprake is van een laagdrempelig zorgaanbod. Het is een van de innovaties van de zorgverzekering om e-health oplossingen te bieden die een lage drempel kennen.

Gebruik van de applicatie

Na lancering van de app in de App Store en Google Play Store is de Dokter op Zak applicatie al duizenden keren gedownload. De app heeft dan ook de nummer één positie bereikt van applicaties in de categorie geneeskunde en heeft direct al een waardering van vier sterren ontvangen van gebruikers.

Het gebruik van het hulpmiddel voor klein medisch ongemak is bijzonder eenvoudig en kan nog het beste vergeleken worden met de wijze waarop via WhatsApp wordt gecommuniceerd. Er is echter nog een extra functie aan toegevoegd en dat is dat de mogelijkheid wordt geboden om een videochat te voeren. Zo kan er met een medisch deskundige van Medicinfo een beeldgesprek worden gevoerd. Dat is uniek in Nederland, want er zijn nog geen andere zorgverzekeraars die deze mogelijk bieden via de smartphone of tablet.

Bellen, chatten of beeldgesprek

Klanten met een zorgverzekering bij FBTO die de speciale applicatie gedownload hebben, kunnen zelf kiezen welke manier van communiceren de voorkeur krijgt. Naast de mogelijkheid om te chatten of een beeldgesprek te houden, kan er namelijk ook gewoon telefonisch contact worden opgenomen voor kleine medische ongemakken.

Wel of geen bezoek aan de huisarts

Er is in samenwerking tussen het marktonderzoekbureau GfK en FBTO onderzocht in hoeverre er behoefte bestaat aan een dergelijke applicatie die nu is ontwikkeld. Daaruit is naar voren gekomen, dat verzekerden het prettig vinden om voor het bezoeken van de huisarts te weten of huisartsbezoek daadwerkelijk nodig is. Dat kan nu dus gecheckt worden door van de medische toegang via de app gebruik te maken. Dat scheelt in elk geval een overbodig bezoek aan de huisarts en dat bespaart natuurlijk weer tijd.

Het gebruikmaken van de app Dokter op Zak en het doen van een beroep op de dienst voor medische toegang telt niet mee ten aanzien van het eigen risico voor de zorgverzekering. Er is sprake van een samenwerking tussen zorginnovatiebedrijf Medicinfo en FBTO om deze dienst mogelijk te maken. Medicinfo is actief voor uiteenlopende ziekenhuizen, huisartsenposten en beschikt over een netwerk van specialisten. Er zijn twintig ervaren medisch deskundigen die tot het team behoren van Dokter op Zak en waar verzekerden mee in contact kunnen komen.

Iedereen die gebruik wil maken van een snelle medische check kan dat doen van 7.00 uur tot 23.00 uur op doordeweekse dagen en van 9.00 uur tot 21.00 uur in het weekend en op feestdagen. Overigens krijgt FBTO als zorgverzekeraar geen inzage in de persoonlijke gegevens van de gebruiker van de app.

Gepubliceerd op 26 oktober 2015 om 10:50 uur in de categorie zorgverzekering.