DSW verlaagd zorgpremie 2018 en eigen risico

Zorgverzekeraar DSW heeft de knuppel in het hoenderhok gegooid door de zorgpremie en het eigen risico voor 2018 te verlagen. Dit in tegenstelling tot wat het kabinet aangaf tijdens Prinsjesdag.
DSW verlaagd zorgpremie en eigen risico

DSW verlaagd zorgpremie en eigen risico

Traditiegetrouw maakt zorgverzekeraar DSW ieder jaar als eerste de premies voor het volgende jaar bekend en zo ook dit jaar. In tegenstelling tot wat de verwachtingen van het demissionair kabinet waren op Prinsjesdag, verlaagd DSW de premie voor de basisverzekering. Het komt neer op een daling van 6 euro per jaar en stelt de premie op € 107,50. Een verrassing, omdat er nogal wat te doen was rondom de forse prijsstijgingen in de zorg. DSW geeft echter aan dat de daadwerkelijke stijging van de zorgkosten lager uitvalt dan wat er in de miljoenennota is begroot.

Eigen risico omlaag

Buiten een verlaging van de zorgpremie, verlaagd de zorgverzekeraar ook het eigen risico. Dat is een principekwestie van de verzekeraar, omdat zij van mening zijn dat het eigen risico zijn doel voorbij schiet. Het eigen risico is dan wel wettelijk bepaald, maar in een aantal gevallen mag een zorgverzekeraar hiervan afwijken.

Aanvullende verzekeringen

DSW heeft buiten de premie voor de basisverzekering nog geen andere bedragen bekend gemaakt. Deze zullen de komende tijd volgen. Voor 12 november moet iedere zorgverzekeraar zijn premie bekend hebben gemaakt.

Gepubliceerd op 9 oktober 2017 om 8:00 uur in de categorie zorgverzekering.