Eerste versie poliskluis gaat vrijdag live

De al eerder aangekondigde poliskluis wordt vrijdag door het Verbond van Verzekeraars gepresenteerd aan haar leden. Na jaren van voorbereiding is een eerste versie van de site voor hen beschikbaar. Als voldoende verzekeraars zijn aangesloten bij het initiatief gaat de poliskluis over ongeveer een jaar live voor verzekerden.
Poliskluis wordt vrijdag voor leden Verbond gepresenteerd

Poliskluis wordt vrijdag voor leden Verbond gepresenteerd

Komende vrijdag zal het Verbond van Verzekeraars voor haar leden de eerste versie van de zogeheten poliskluis presenteren. Het online platform, Mijnverzekeringenopeenrij.nl, moet de online omgeving worden voor consumenten waar men al hun verzekeringen veilig en overzichtelijk kan inzien. Zodra voldoende verzekeraars zich aansluiten bij het platform gaat de zogeheten poliskluis over ongeveer een jaar live voor consumenten. Het eerst initiatief van de poliskluis in 2009 was geen succes. Veel data was toen nog niet te ontsluiten en de branche zou er toen nog niet klaar voor zijn geweest. Eerder dit jaar liet het Verbond van Verzekeraars al weten de online poliskluis opnieuw te willen lanceren.

Namens Stichting De Poliskluis laat Janpieter Koning, programmamanager, aan Amweb weten dat de live gang zal worden versneld, indien haalbaar. “Tachtig procent van het marktvolume heeft al aangegeven mee te willen doen. We willen echter niet het risico lopen dat consumenten in het begin een beperkt deel van hun verzekeringen kunnen inzien. Die les hebben we wel geleerd van de eerste ervaringen met het pensioenregister.”

In de eerste versie van de poliskluis waar gevolmachtigden en verzekeraars kennis mee gaan maken, moeten consumenten nog per verzekeraar een ‘koppelcode’ aanvragen waarmee ze hun lopende verzekeringen bij de verzekeraar in kunnen zien. Daarbij kun je denken aan een zorgverzekering, autoverzekering of uitvaartverzekering. Stichting De Poliskluis laat weten nog mogelijkheden te onderzoeken voor een identificatietool om alle gegevens bij verzekeraars direct op te kunnen vragen. Via het online platform kunnen verzekerden straks ook direct bij de verzekeraar terecht met vragen en een schade of klacht melden. Later moet het ook mogelijk zijn om anderen te machtigen gegevens te laten inzien, bijvoorbeeld om te weten dat er een uitvaartverzekering is afgesloten.

Gepubliceerd op 10 mei 2016 om 17:28 uur.