Forse toename aantal fietsverzekeringen voor e-bike

De populariteit van de e-bike is groeiende en dat is een reden dat er alleen al bij Univé sprake is van een toename van het aantal afgesloten fietsverzekeringen voor e-bikes. Ook zijn er in het algemeen meer fietsverzekeringen bij Univé afgesloten.
Toename fietsverzekeringen door stijgende populariteit e-bikes

Toename fietsverzekeringen door stijgende populariteit e-bikes

In de eerste zes maanden van dit jaar heeft Univé Verzekeringen een stijging geconstateerd van 30 procent met betrekking tot het aantal afgesloten fietsverzekeringen. De grote meerderheid van deze stijging houdt verband met het verzekeren van e-bikes. Opvallend is ook dat het vooral verzekerden zijn van 50 jaar en ouder die de e-bike verzekeren bij deze verzekeraar. De stijging van het aantal fietsverzekeringen voor e-bikes heeft uiteraard te maken met de toenemende verkoop van e-bikes.

223.000 e-bikes verkocht

Uit de cijfers van het Centraal Bureau van Statistiek blijkt dat er in het afgelopen jaar 223.000 e-bikes zijn verkocht in Nederland. Het totaal aantal consumenten dat een e-bike in het bezit heeft, komt uit op anderhalf miljoen. Een reden dat er steeds meer e-bikes worden verkocht, is dat ouderen op deze manier hun mobiliteit en zelfstandigheid kunnen bewaren. Tijdens het fietsen op een elektrische fiets wordt er ondersteuning geboden.

Overigens zijn het niet alleen ouderen die een e-bike aanschaffen en daarvoor een fietsverzekering afsluiten. De elektrische fiets is namelijk voor meerdere doelgroepen interessant. Zo kan er met de elektrische fiets op een gemakkelijke manier een grote afstand worden overbrugd en is dit type fiets dan ook interessant voor het woon-werkverkeer. Doordat een e-bike in aanschaf duurder is, wordt het ook de moeite waard geacht om er een fietsverzekering voor af te sluiten.

Gepubliceerd op 5 augustus 2015 om 16:58 uur.