Google stopt met autoverzekeringen vergelijken

Volgens diverse media stopt Google alweer met zijn vergelijkingstool voor autoverzekeringen, creditcards en hypotheken. De dienst Google Compare zou niet hebben gebracht wat vooraf werd verwacht. De zoekgigant heeft inmiddels ook zelf bekendgemaakt dat het per 23 maart stopt met de vergelijkingstool.
Google stopt na jaar alweer met vergelijkingstool Compare

Google stopt na jaar alweer met vergelijkingstool Compare

Google heeft aangegeven vanaf 23 maart te stoppen met zijn, ietwat minder bekende product, Google Compare. De vergelijkingstool moest het voor consumenten eenvoudiger maken om onder andere autoverzekeringen te vergelijken. Daarnaast bood Compare ook mogelijkheden om hypotheken en creditcards te vergelijken en af te sluiten. Vorig jaar werd dienst van Google gelanceerd in de Verenigde Staten en in Groot-Brittannië. In een email naar partners, welke Search Engine Land heeft gepubliceerd, staat dat Google met Compare niet het succes heeft behaald wat men vooraf had verwacht.

Beperkt aanbod

Volgens The Wallstreet Journal liep Google Compare tegen wat problemen aan. Zo zouden in de Verenigde Staten autoverzekeringen alsnog een ‘state-by-state’ goedkeuring nodig hebben voordat een autoverzekering kan worden afgesloten. Ook zouden consumenten vaak meerdere sites bezoeken voordat zij een beslissing nemen voor het afsluiten van een verzekering, hypotheek of creditcard. Daarnaast zou de zoekgigant er niet in zijn geslaagd om grote verzekeraars en geldverstrekkers te overtuigen van hun dienst om zich aan te sluiten bij Google Compare. Daardoor was het aanbod beperkt en waren bezoekers genoodzaakt uit te kijken naar andere websites.

Concurrerende vergelijkingssites zouden niet erg verrast zijn door het besluit van Google om de stekker uit Google Compare te halen. Men denkt bijvoorbeeld dat Google’s tool naast de mogelijkheid tot het vergelijken van premies, te weinig informatie aan consumenten bood over de complexiteit achter de financiële producten. Hierdoor zouden sommige autoverzekeraars terughoudend zijn om deel te nemen aan Google Compare.

Gepubliceerd op 24 februari 2016 om 11:39 uur in de categorie autoverzekering.