Helderheid over schadevrije jaren

De premies voor autoverzekeringen worden onder andere bepaald op basis van het aantal schadevrije jaren van de verzekerde. Over die schadevrije jaren krijgen klanten tot nu toe niet voldoende helderheid. Daar gaan de verzekeraars nu iets aan doen.
Verzekeraars moeten meer duidelijkheid scheppen over aantal schadevrije jaren

Verzekeraars moeten meer duidelijkheid scheppen over aantal schadevrije jaren

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van het Verbond van Verzekeraars is het programma 'VerzekeraarsVernieuwen' vastgesteld. Daarin staan een aantal maatregelen waarmee de verzekeringssector verbeteringen wil doorvoeren.

Eén van die verbeteringen is een eenduidig systeem voor het vastleggen van het aantal schadevrije jaren, en de manier waarop die schadevrije jaren kunnen worden meegenomen naar een nieuwe autoverzekering.

Vanaf 1 januari 2014 krijgen verzekerden elk jaar een heldere opgave van het aantal opgebouwde schadevrije jaren. Dat zijn dan ook de schadevrije jaren die men mee kan nemen naar een andere polis, als de huidige autoverzekering beëindigd wordt.

Op dit moment bouwt men ook schadevrije jaren op, alleen zijn die niet altijd even duidelijk. Vooral door het toepassen van een bonusbeschermer lijkt het voor de klant alsof hij veel schadevrije jaren heeft, terwijl dat in de praktijk door een schade sterk is teruggelopen. Dat levert verkeerde verwachtingen op bij het vergelijken van verzekeringen voor een eventuele overstap.

Gepubliceerd op 18 juni 2013 om 9:20 uur in de categorie autoverzekering.