Hoogste aantal autobranden sinds 2013

Het Centrum voor Verzekeringsstatistiek meldt dat er steeds vaker auto’s in vlammen opgaan. De eerste negen maanden van dit jaar lieten een stijging van 3 procent zien ten opzichte van vorig jaar.
Het Centrum voor Verzekeringsstatistiek stelt dat er steeds meer auto's in vlammen opgaan.

Het Centrum voor Verzekeringsstatistiek stelt dat er steeds meer auto's in vlammen opgaan.

In totaal werden er dit jaar alleen al 2.808 autobranden geregistreerd. Dat is niet alleen 3 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar, maar ook het hoogte aantal sinds 2013. Het Verbond van Verzekeraars stelt dat het aantal in werkelijkheid zelfs nog hoger zou liggen. Het aantal voertuigen dat slechts WA-verzekerd is zou namelijk niet worden meegenomen in de statistieken, enkel de voertuigen die (beperkt) casco verzekerd zijn.

Meeste en minste autobranden

De provincies Zuid-Holland en Noord-Brabant zijn koplopers als het gaat om het aantal autobranden dit jaar. Alleen al in Brabant zijn er in de eerste negen maanden van dit jaar 506 auto’s verloren gegaan in de vlammen. Zuid-Holland volgt op de voet met maar liefst 463 autobranden. De provincies waar de minste auto’s slachtoffer werden van een vuurzee waren in Zeeland (58) en Flevoland (63).

Volgens het Verbond liggen de kosten van autobranden in de tientallen miljoenen euro’s per jaar. Deze schatting is gebaseerd op een gemiddelde van € 10.000 per wagen die in vlammen opgaat.

Gepubliceerd op 23 oktober 2017 om 9:00 uur in de categorie autoverzekering.