Inboedelverzekeraars bieden vaak korting op inboedelverzekering

Meer dan de helft van de verzekeraars geeft korting op de inboedelverzekering wanneer er sprake is van een goed beveiligde woning. Dat blijkt uit onderzoek van het Inboedelverzekering Informatie Centrum.
Bijna 60% van de inboedelverzekeraars biedt korting op de premie bij een goed beveiligde woning.

Bijna 60% van de inboedelverzekeraars biedt korting op de premie bij een goed beveiligde woning.

Het Inboedelverzekering Informatie Centrum deed onderzoek onder zo’n 34 verzekeraars. Bijna 59 procent hiervan blijkt korting te geven op de inboedelverzekering wanneer het huis van de verzekerde voldoet aan bepaalde beveiligingseisen. Deze korting varieert per verzekeraar, maar ligt gemiddeld rond de 13 procent.

Aanvullende voorwaarden

Om voor de korting in aanmerking te komen moeten verzekerden voldoen aan bepaalde eisen en beschikken over de nodige certificaten zoals een BORG-certificaat en/of een Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Welke eisen en/of certificaten dat zijn, dat verschilt per verzekeraar.

Besparing op premie

Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat de gemiddelde inboedelverzekering tussen de 10 en 16 euro per maand kost. De kortingen lopen uiteen variërend tussen de 5 en 20 procent, waarbij de meeste kiezen voor 10 of 15 procent. Wanneer een verzekerde dus de maximale korting van 20 procent ontvangt kan dit resulteren in een besparing van maar liefst 40 euro op jaarbasis.

Bij Verzekeringen.com vergelijk je diverse aanbieders van inboedelverzekeringen met elkaar. Zo kies je altijd de verzekering die het beste bij jouw situatie past. Gemakkelijk online en direct af te sluiten.

Gepubliceerd op 2 augustus 2017 om 10:00 uur in de categorie inboedelverzekering.