Koffers op 1 bij vakantieclaims

Gespecialiseerde reisverzekeraars zitten in de drukste tijd van het jaar. Inmiddels zijn sommige mensen alweer terug van hun zomervakantie. Anderen staan op het punt om te vertrekken. Op al die reizen zal ook weer regelmatig schade geleden worden.
Koffer meest geclaimd op reisverzekering

Koffer meest geclaimd op reisverzekering

Vorig jaar was bij Europeesche Verzekeringen de koffer het meest geclaimd op de reisverzekering. Het ging daarbij niet om verlies of diefstal, maar om beschadiging. Veel koffers overleven een vliegreis niet ongeschonden. De bezitters van deze beschadigde koffers claimen de schade op hun reisverzekering.

Een interessante ontwikkeling is dat de aanvoerder van de schadelijst in 2011 nog de mobiele telefoon c.q. smartphone was, gevolgd door de fotocamera. De koffer stond toen nog op nummer 3. In 2012 was de koffer dus het meest geclaimde item, daarna de (smart)phone en vervolgens de bril op sterkte.

Ook de nummer drie is opvallend. De bril op sterkte wordt tijdens de vakantie vaker verloren of beschadigd dan de zonnebril. Europeesche adviseert bril- en contactlensdragers dan ook een reservebril mee te nemen op vakantie. Wie dat niet doet loopt zelfs het risico op een boete in verschillende Europese landen. In landen zoals Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk is het als bril- of lensdrager verplicht om een reservebril in de auto te hebben.

Gepubliceerd op 16 juli 2013 om 10:30 uur in de categorie reisverzekering.