Lichaamsdelen verzekeren? 10 Beroemdheden en hun lucratieve lichaam

Terwijl Jan Modaal probeert een zo’n goedkoop mogelijke autoverzekering te vinden, laten beroemdheden hun lucratieve lichaamsdelen voor excentrieke bedragen verzekeren. De meest opvallende hebben we in een top 10 verzameld.
Sterren en hun verzekerde lichaamsdelen

Sterren en hun verzekerde lichaamsdelen

Beroemdheden laten hun lichaamsdelen steeds vaker voor monsterlijke bedragen verzekeren. Het gaat om verschillende lucratieve lichaamsdelen, zoals benen, ogen, gebit, gezicht, borsten en tong. Van stembanden tot sperma, Hollywood-sterren verzekeren het allemaal. Waar het voor sterren de gewoonste zaak is, laten normale mensen het bij het verzekeren van hun huis, auto of gezondheid.

10. Benen verzekeren voor $40 miljoen

Taylor Swift liet haar benen verzekeren voor het exceptionele bedrag van 40 miljoen dollar. Met de popster hoeven we echter geen medelijden te hebben. In 2014 verdiende Swift volgens Forbes ruim 64 miljoen dollar.

9. Verzekeren tegen dikker worden

Al in 1940 liet Hollywood-ster Bette Davis een verzekering afsluiten tegen dikker worden. Naar verluidt zou de actrice 28.000 dollar uitbetaalt krijgen wanneer ze uit haar korset zou groeien.

8. Stembanden van $6 miljoen

In tegenstelling tot Taylor Swift, weet Bruce Springsteen dat zijn stem veel geld oplevert. ‘The Boss’ verzekerde zijn stembanden voor een bedrag van 6 miljoen dollar.

7. Waarom niet je hele lichaam verzekeren?

Daniel Craig, die momenteel James Bond speelt, voert zijn eigen stunts uit op de set. Tijdens het filmen van zijn eerste verschijning als 007 in ‘Casino Royale’, liet hij zijn complete lichaam voor 7,7 miljoen dollar verzekeren. In 2008 liet Craig echter de prijs voor zijn lichaam verhogen naar 9,5 miljoen.

6. Borsten verzekeren is ‘hot’

Zanger Dolly Parton liet haar flinke boezem verzekeren voor 600.000 dollar. Dat is echter een schijntje in vergelijking tot Holly Madison en Madonna, beide sterren lieten hun ‘voorgevel’ verzekeren voor respectievelijk 1 en 2 miljoen dollar.

Julia RobertsDe bekende lach van Julia Roberts

5. Handen verzekeren

Keith Richards, medeoprichter en gitarist van de Rolling Stones verzekerden zijn handen voor 1,6 miljoen dollar. Er is echter wat onduidelijkheid ontstaan of het om zijn hele hand gaat of alleen zijn middelvinger.

4. Achterwerk verzekeren

Wanneer je het hebt over het verzekeren van lichaamsdelen, dan mogen de billen van Jennifer Lopez niet achterblijven. ‘Jenny from the Block’ liet haar billen naar verluidt verzekeren voor ruim 300 miljoen dollar. Verschillende bronnen melden echter dat het gaat om een bedrag van 27 of 50 miljoen dollar. Het blijft in ieder geval een hoop geld. Ook Kim Kardashian kon natuurlijk niet achterblijven, zij liet haar achtwerk verzekeren voor 21 miljoen dollar. De bips van Kylie Minogue is ‘slechts’ 5 miljoen dollar waard.

3. Benen van voetballers

Zonder goed functionerende benen kun je als voetballer weinig. Dit lichaamsdeel is dan ook voor Cristiano Ronaldo onmiskenbaar voor zijn carrière. Ronaldo liet dan ook zijn benen verzekeren voor 144 miljoen dollar. Daarmee gaat de voetballer David Beckham voorbij. Beckham liet zijn benen eerder al verzekeren voor ruim 70 miljoen dollar.

2. Parelwitte tanden

Sterren willen hun ‘Prodent-smile’ maar al te graag verzekeren. Onder het mom van ‘een goed gebit is het halve werk’ liet Julia Roberts haar parelwitte tanden verzekeren voor 30 miljoen dollar.

1. Verzekeren van sperma

Naar verluidt was rocker David Lee Roth zo paranoïde dat hij een ‘groupie’ zwanger zou maken, dat de rocker zijn sperma liet verzekeren voor 1 miljoen dollar. Zo kon hij zich alvast financieel indekken voor een mogelijk vaderschap.

Niet alleen de Hollywood-sterren verzekeren hun lichaamsdelen. De Nederlandse pianist Wibi Soerjadi liet zijn handen verzekeren voor het bedrag van 450.000 euro. Ook Nederlandse sporters sluiten geregeld een dergelijke verzekering af. Bovenstaande top 10 is slechts een greep uit de lange lijst van beroemdheden die hun lichaamsdelen verzekeren voor enorme bedragen.

Sterren hebben vaak verschillende redenen om een lichaamsdeel te verzekeren. Het verzekerde lichaamsdeel kan bijvoorbeeld een handelsmerk zijn. Wanneer deze beroemdheden hun handelsmerk niet meer hebben, dan scheelt dat aanzienlijk in hun populariteit. Daarnaast kan het lichaamsdeel onmiskenbaar zijn voor de carrière van een persoon. Simpel gezegd, sterren verzekeren hun lichaamsdelen als een soort van arbeidsongeschiktheidsverzekering. Vaak gaat het natuurlijk ook om een marketingstunt.

Gepubliceerd op 23 april 2015 om 11:18 uur. Geactualiseerd op 24 april 2015 om 12:58 uur.