Losse tandartsverzekering kan nu ook!

Het wereldje van de zorgverzekeringen is wat lastig. De basisdekking is bij alle verzekeraars gelijk, want die is wettelijk bepaald. Maar de premies niet. En de aanvullende verzekeringen ook niet. Neem nou de tandartsdekking.
Losse tandartsverzekering vaak gunstiger

Losse tandartsverzekering vaak gunstiger

Eigenlijk kun je bij alle ziektekostenverzekeraars wel een tandartsverzekering afsluiten. Als aanvulling op je basisverzekering natuurlijk. Dat geldt eigenlijk voor alle aanvullende dekkingen. Officieel moet het mogelijk zijn om je basisverzekering bij de ene, en een aanvullende verzekering bij de andere verzekeraar af te sluiten. In de praktijk stuit dit op zoveel gedoe dat eigenlijk niemand zich eraan waagt. Terwijl dat wél heel gunstig kan zijn!

Zo gaat het dus ook met de tandartsverzekering. Die sluit je eigenlijk automatisch af bij de verzekeraar waar je de basis zorgverzekering onderbrengt. Of andersom: de basisdekking sluit je af bij de verzekeraar die de tandartsverzekering van jouw keuze aanbiedt. Maar los - dat is geen optie.

Nu wel! Er is een nieuwe verzekering, die alleen maar tandartsdekkingen aanbiedt. JOOiN is de naam. De polis geeft dekking tot maximaal € 2.250, de premie ligt tussen de € 17,45 en € 20,45 per maand - afhankelijk van je leeftijd.

Heb je een gezond gebit en vind je een tandartsverzekering niet nodig? Dan kun je ook nog kiezen voor alleen een ongevallenverzekering. Omdat een ongeluk wel behoorlijke schade aan je gebit kan aanrichten, hoe gezond het verder ook is. Maar ja, zo'n ongevallenverzekering kun je ongeveer overal wel afsluiten.

Gepubliceerd op 11 december 2012 om 9:02 uur in de categorie zorgverzekering.