Meeste bagage schadeclaims reisverzekering deze zomer uit Spanje

Deze zomer zijn de meeste bagageschadeclaims voor de reisverzekering voortgekomen uit vakanties naar Spanje. De schadeclaims voor verloren geraakte of beschadigde bagage staat op een tweede plaats, het meeste geclaimde voorwerp is de smartphone.
Nederlanders die dit jaar naar Spanje zijn afgereisd, claimen de meeste schades

Nederlanders die dit jaar naar Spanje zijn afgereisd, claimen de meeste schades

De smartphone blijkt het meest geclaimd te worden via de reisverzekering volgens de gegevens van Europeesche Verzekeringen, die de balans na deze zomer weer heeft opgemaakt. De smartphone staat op nummer één in de ranglijst en wordt gevolgd door claims voor schade door verlies of diefstal van tassen en koffers.

Het populaire vakantieland Spanje is deze zomer drukbezocht door Nederlandse vakantiegangers, dat is ook terug te zien aan het aantal schadeclaims. Veel toeristen die naar Spanje zijn gereisd hebben een schadeclaim ingediend voor verloren of beschadigde bagage.

De zomerschade top 10 voor de reisverzekering wordt aangevoerd door de smartphone, die maar liefst twintig procent van alle claims bevat. De bagage, zoals koffers en tassen volgt daarna met vijftien procent en het claimen van een zonnebril staat op de derde plaats met negen procent. De gewone bril op sterkte lijkt tijdens vakanties ook vaak beschadigd te worden of verloren gegaan, want dit voorwerp staat op de vierde plaats in de top 10 met acht procent. De fotocamera wordt eveneens vaak geclaimd via de reisverzekering en maakt acht procent uit van het totale aantal claims.

Overige posities in de zomerschade top 10 voor de reisverzekering zijn de portemonnee, sieraden, kleding, tablet en identiteitsdocumenten. Overigens heeft Europeesche Verzekeringen verklaard dat er een lichte toename is in het aantal schademeldingen betreffende e-readers. De e-reader staat nog niet in de top 10, maar dat kan volgend jaar dus anders zijn.

Gepubliceerd op 12 september 2013 om 11:00 uur in de categorie reisverzekering.