Meeste schadeclaims op reisverzekering: helmcamera nieuwe binnenkomer

Het seizoen voor de wintersport komt ten einde en de verzekeraars kunnen de schade weer opmaken. Opvallend is dat de helmcamera dit jaar voor het eerst in de top 10 van schadeclaims is binnengekomen.
Helmcamera dringt door in top 10 schadeclaims reisverzekering

Helmcamera dringt door in top 10 schadeclaims reisverzekering

Nu het wintersportseizoen bijna voorbij is, kan de balans op het gebied van schadeclaims voor de reisverzekering weer worden opgemaakt. De Europeesche Verzekeringen heeft alweer een top 10 met schadeclaims vastgesteld.

Na elk vakantieseizoen wordt er een top 10 met schadeclaims vastgesteld en deze keer is er sprake van een opvallende nieuwkomer. De helmcamera heeft namelijk intrede gedaan in de wintersschade top 10.

Top 10 schadeclaims bagage

Blijkbaar zijn er de afgelopen winter veel wintersporters geweest die met een helmcamera de piste zijn afgedaald, want de helmcamera is voor het eerst de top 10 met schadeclaims op de reisverzekering binnengekomen en wel op nummer 9.

De ranglijst wordt echter aangevoerd met ski’s, want 22 procent van de claims op de reisverzekering heeft betrekking op verlies, schade of diefstal van de ski’s. De tweede plaats wordt bezet gehouden door de ski- of zonnebril met een percentage van 18 procent en wordt op de derde plaats gevolgd door de smartphone met 12 procent.

  1. Ski’s
  2. Ski- en zonnebril
  3. Smartphone
  4. Skikleding
  5. Bril op sterke
  6. Skihelm
  7. Snowboard
  8. Fotocamera
  9. Helmcamera
  10. Skistokken

Op nummer 4 in de top 10 staat skikleding en 8 procent van de claims op de reisverzekering had daar betrekking op, wat overigens ook van toepassing is op de bril op sterkte die op positie 5 in de top 10 is beland.

Met de helm gaat blijkbaar ook nogal eens wat mis tijdens de wintersport, want maar liefst 6 procent van de claims heeft betrekking op verlies of diefstal van de helm. Ski’s staan op nummer één en wat dat betreft wordt er beter op snowboards gelet, want slechts 4 procent van de claims had daar betrekking op.

De fotocamera is nog altijd populair om mee te nemen op vakantie, maar ook die kan gestolen worden of ergens ongewenst achterblijven. 4 procent van de schadeclaims werd op basis van de fotocamera ingediend.

Zoals gezegd is de nieuwkomer in de top 10 de helmcamera op de negende plaats te vinden met een percentage van 3 procent en bestaat het aantal schadeclaims op de reisverzekering voor 1 procent uit skistokken.

Medische schademeldingen reisverzekering

Naast de claims op basis van verlies of diefstal van materiële zaken komen er ook een groot aantal medische schademeldingen binnen via de reisverzekering. Opvallend daarin is dat het aantal meldingen met betrekking tot opgelopen hoofdletsel is verminderd. Een verklaring daarvoor kan zijn dat wintersporters tijdens de afdaling vaker een helm dragen dan voorheen het geval was.

De meeste meldingen die op basis van de reisverzekering werden gedaan bij de alarmcentrale van de Europeesche Verzekeringen waren afkomstig uit Oostenrijk, zoals uit de gegevens van SOS International blijkt. Dat is op zich niet opmerkelijk, want Oostenrijk behoort tot een van de meest populaire wintersportbestemmingen.

Gepubliceerd op 2 april 2014 om 16:33 uur in de categorie reisverzekering. Geactualiseerd op 2 juli 2014 om 12:25 uur.