Meldcode achterhalen voor afsluiten autoverzekering

Bij het afsluiten van een autoverzekering heeft de verzekeraar een meldcode nodig. Deze code staat vermeld op de kentekencard, die per 1 januari 2014 is ingevoerd. De kentekencard wordt echter niet meer direct meegegeven bij de tenaamstelling.
Zelf op zoek gaan naar meldcode voor autoverzekering

Zelf op zoek gaan naar meldcode voor autoverzekering

Bij het afsluiten van een autoverzekering dient er een meldcode opgegeven te worden bij het aanvragen. De meldcode staat vermeld op het nieuwe kentekenbewijs in de vorm van een kentekencard, dat per 1 januari 2014 is ingevoerd. Bij het overschrijven van de auto op naam van de nieuwe eigenaar wordt de kentekencard echter niet meteen meegegeven als de tenaamstelling heeft plaatsgevonden.

Opties meldcode achterhalen

Het is op dit moment nog nodig om zelf de meldcode te achterhalen en dat kan op verschillende manieren. De RDW is overigens wel bezig om het tenaamstellingverslag aan te passen, waarbij de meldcode op het tenaamstellingverslag komt te staan. Tot die tijd dient de nieuwe eigenaar van de auto zelf de meldcode te achterhalen.

De meldcode kan gevraagd worden aan de verkoper van de auto of aan de vorige eigenaar, aangezien de meldcode ook vermeld staat op het oude papieren kentekenbewijs. Het is ook mogelijk om bij de RDW in te loggen met DigiD als de auto al op naam is gezet om zo achter de meldcode te komen. Dan is er nog een optie en dat is het chassisnummer onder de motorkap van de auto zoeken en de laatste vier cijfers te noteren, die de code vormen.

Bij het afsluiten van een autoverzekering zal de verzekeraar de meldcode doorgeven aan de RDW. Er kan aan de hand van deze code gecontroleerd worden of een auto verzekerd is of niet.

Gepubliceerd op 15 januari 2014 om 12:28 uur in de categorie autoverzekering. Geactualiseerd op 2 juli 2014 om 12:13 uur.