Nationale-Nederlanden bundelt krachten in strijd tegen verzekeringsfraude

Verzekeraar Nationale-Nederlanden gaat samenwerken met Meld Misdaad Anoniem om verzekeringsfraude tegen te gaan. De pilot tussen beide partijen eerder dit jaar bleek waardevol. Men heeft daarom besloten de samenwerking verder voort te zetten.
Nationale-Nederlanden eerste verzekeraar die samenwerkt met Meld Misdaad Anoniem

Nationale-Nederlanden eerste verzekeraar die samenwerkt met Meld Misdaad Anoniem

In de strijd tegen verzekeringsfraude is Nationale-Nederlanden de eerste verzekeraar die gaat samenwerken met Meld Misdaad Anoniem. Eerder verliep deze samenwerking voor de aanpak van fraude via het Verbond van Verzekeraars. Sinds dit jaar kunnen verzekeraars echter ook rechtstreeks samenwerken met Meld Misdaad Anoniem. Nationale-Nederland liet weten dat een korte pilot van eerder dit jaar zijn waarde heeft bewezen. Beide partijen continueren hun samenwerking in de strijd tegen verzekeringsfraude.

“Wij vinden het belangrijk om gezamenlijk verzekeringsfraude terug te dringen of zelfs helpen te voorkomen. Deze samenwerking zal daar zeker toe bijdragen. Hopelijk volgen er snel meer verzekeraars”, aldus Geeke Feiter-van Heuvelen, directeur Schade Particulieren van Nationale-Nederlanden.

Waardevolle informatie

Tijdens de korte pilotperiode bleek de informatie die Meld Misdaad Anoniem doorspeelde naar Nationale-Nederlanden erg waardevol te zijn. De verzekeraar ontving hierdoor al 40 zogenoemde ‘fraudeleads’ of aanwijzingen van verzekeringsfraude. Deze informatie kon door Nationale-Nederlanden worden meegenomen in bestaande en nieuwe onderzoeken.

Meldpunt

Het meldpunt Meld Misdaad Anoniem geeft mensen de mogelijkheid om criminaliteit en fraude anoniem te kunnen melden. Deze meldingen geeft het meldpunt door aan de politie, energiemaatschappijen, opsporingsdiensten, maar nu dus ook aan verzekeraars zoals Nationale-Nederlanden. De anonimiteit en veiligheid van de melders is voor het meldpunt van hoofdbelang. Alleen als de anonimiteit gewaarborgd kan worden stuurt men de anonieme melding door. Mede door deze tips worden er jaarlijks meer dan duizend misdrijven opgelost.

Gepubliceerd op 10 juni 2015 om 10:29 uur.