Nationale Nederlanden test app voor het verzekeren van korte ritjes

Verzekeraar Nationale-Nederlanden (NN) gaat een nieuwe verzekeringsapp testen waarmee je een tijdelijke autoverzekering af kunt sluiten wanneer je de auto van een ander leent.
Verzeker korte autoritjes met de NN-app Gappie

Verzeker korte autoritjes met de NN-app Gappie

Gappie, zoals de app heet, laat gebruikers een kortstondige autoverzekering afsluiten wanneer zij een voertuig lenen van buurman, vriend of familielid. Bijvoorbeeld om iemand op te halen of wanneer je een trekhaak nodig hebt. Het eerste uur kost de verzekerde vijf euro en voor elk uur dat daarna komt slechts een euro. Voor dit bedrag ben je allrisk verzekerd, ongeacht de autoverzekering die de eigenaar van de auto heeft afgesloten.

Korte ritten

De verzekeraar wil met de app inspelen op lenen en vriendschap. “Het is voor jezelf een prettig gevoel dat je verzekerd bent. De buurman die zijn auto uitleent hoeft bovendien niet bang te zijn dat door schade die jij rijdt hij zijn no-claimkorting kwijtraakt.”. Nationale Nederlanden benadrukt dat Gappie niet bedoeld is voor langere ritten over de grens, maar ingezet kan worden voor korte ritjes.

Testfase

Gappie zit nog in de testfase. Een bètaversie wordt op dit moment wordt Gappie gebruikt door circa 150 mensen. “Tot eind april willen we kijken hoe de app werkt. Als Gappie een succes blijkt, komt hij voor iedereen op de markt.” laat woordvoerder Laura van Lingen weten.

Gepubliceerd op 9 februari 2017 om 9:00 uur in de categorie autoverzekering.