Nederlanders zien benen van Robben graag verzekerd voor WK

Nederlanders zien voor het WK voetbal graag dat de benen van Arjen Robben worden verzekerd. Het bedrag waarvoor de benen van de topvoetballer volgens de voetbalfans verzekerd zou moeten worden, komt uit op meer dan 4 miljoen euro.
Voetbalfans willen benen van Arjen Robben voor miljoenen euro’s verzekerd zien

Voetbalfans willen benen van Arjen Robben voor miljoenen euro’s verzekerd zien

Het Verbond van Verzekeraars heeft GfK een onderzoek laten uitvoeren en daaruit blijkt dat fans de benen van Arjen Robben graag voor het WK voetbal in Brazilië verzekerd willen zien voor een gemiddeld bedrag van ruim 4 miljoen euro. Mannen blijken twee maal zoveel te willen uitgeven dan vrouwen als het om de benen van Robben gaat.

Verzekeringen grootschalige evenementen
Er zijn voor alle grootschalige evenementen verzekeringen nodig en ook zeker voor het WK voetbal dat in Brazilië wordt gehouden. Op dit moment zijn er nog geen verzekeringsbedragen bekend die betrekking hebben op het WK in Brazilië, maar er zijn wel gegevens uit het verleden bekend.

Het WK 2010 dat in Zuid-Afrika werd gehouden ging gepaard met een totaal verzekerd bedrag van maar liefst 5 miljard euro. Daarbij zijn alle verzekeringen meegerekend, zoals een verzekering voor de stadionbouw tot verzekeringen om het risico van televisiezenders te dekken voor de inkomsten uit reclame en uitval van stroom.

Verzekeringen voor spelers
Tijdens elk WK voetbal worden er verzekeringen voor spelers afgesloten. De clubs waar de spelers in dienst zijn, mogen de spelers niet het recht onthouden om voor het nationale elftal uit te komen. Er kunnen tijdens WK wedstrijden en andere interlandwedstrijden blessures ontstaan en om clubs daarin voor eventuele ontstane schade tegemoet te komen, zijn er speciale spelersverzekeringen beschikbaar. Er bestaat sinds een aantal jaar een aparte FIFA-verzekering die bedoeld is voor spelers die voor hun nationale team uitkomen.

Indien er tijdens het WK een blessure ontstaat, dan wordt er maximaal een vergoeding van 20.548 euro per dag verstrekt. De uitkering is daarbij afhankelijk van het salaris van de voetballer. De clubs in Nederland hebben overigens zelf verzekeringen voor spelers met verzekerde bedragen tussen een half miljoen euro en anderhalf miljoen euro. Sterspelers zijn uitermate goed verzekerd. Zo heeft Real Madrid de benen van Ronaldo voor een bedrag van 206 miljoen euro verzekerd.

Populaire Nederlandse benen
Met betrekking tot het verzekeren van de Nederlandse benen geven de voetbalfans in Nederland de voorkeur aan Arjen Robben. Die heeft wat dat betreft de meest populaire benen. De benen van Robben worden qua populariteit gevolgd door de benen van Robin van Persie en daarna komen de benen van Wesley Sneijder.

Het gemiddelde verzekerde bedrag voor Robben komt volgens het onderzoek uit op ruim 4 miljoen euro. Daar is namelijk een onderscheid tussen mannen en vrouwen te ontdekken. De vrouwen zien de benen van Robben graag voor een bedrag van 3,1 miljoen euro verzekerd en de mannen willen een hoger verzekerd bedrag van 5,2 miljoen euro.

Er werd ook onderzocht welke verzekering gekozen zou worden indien er een verzekering tegen emotionele schade afgesloten zou kunnen worden. Mannen willen graag een vergoeding als Nederland niet door de poulefase komt en vrouwen vinden een schadevergoeding op zijn plaats als Nederland de finale verliest.

Gepubliceerd op 22 mei 2014 om 10:24 uur.