NN en Vodafone experimenteren met prepaid autoverzekering

Nationale Nederlanden (NN) en Vodafone gaan experimenteren met een prepaid autoverzekering. Bundelz, zoals de autoverzekering moet gaan heten, richt zich op de ‘af&toe rijder’.
NN komt met een prepaid autoverzekering

NN komt met een prepaid autoverzekering

NN en telecombedrijf Vodafone gaan experimenteren met een prepaid autoverzekeringsbundel voor 1000 kilometer. Dit doen zij onder de naam Bundelz. De doelgroep van Bundelz bevindt zich onder de autobezitters die gemiddeld minder dan 100 kilometer per week en 7500 kilometer per jaar rijden. De maandelijks vaste kosten voor een autoverzekering wegen voor deze groep personen vaak niet op tegen het gebruik van een auto. Dankzij Bundelz wordt het gebruik van een auto ook voor deze groep weer interessant.

Bundels

Er kan gekozen worden voor verschillende bundels. Zo koopt men een WA-bundel voor 50 euro en een WA casco-bundel voor 70 euro. Automobilisten zijn dan tot 1000 kilometer verzekerd. De gereden kilometers worden bijgehouden door middel van een slimme stekker. Het is de bedoeling dat ook de automobilist zijn gegevens kan inzien via een speciale app. Deze app is nog in ontwikkeling en tot die tijd stuurt Vodafone regelmatig een update per sms en e-mail.

Automobilisten die gebruik maken van Bundelz hoeven niet bang te zijn om onverzekerd rond te rijden. Wanneer de 1000 kilometer wordt overschreden of dreigt te worden overschreden wordt de bundel automatisch verlengd en wordt er een bericht uitgestuurd naar de verzekerde. De bundels zijn geldig voor een jaar en niet gebruikte kilometers komen automatisch te vervallen.

Testperiode

Bundelz staat momenteel in de kinderschoenen en wordt nog volop getest. Geïnteresseerden kunnen zich via de website van Bundelz opgeven om deel te nemen. Wanneer de proef succesvol blijkt, zal NN de autoverzekering medio 2018 op de markt brengen.

Gepubliceerd op 28 juni 2017 om 9:00 uur in de categorie autoverzekering.