Oekraïense levensverzekeraar overgenomen door Aegon

Levensverzekeraar Fidem Life uit Oekraïne wordt overgenomen door Aegon. Hiermee bouwt de verzekeraar zijn aanwezigheid in Centraal- en Oost-Europa verder uit.
Aegon breidt aanwezigheid in Europa verder uit met overname Fidem Life

Aegon breidt aanwezigheid in Europa verder uit met overname Fidem Life

Aegon wil met de overname van Fidem Life zijn positie op de markten in Centraal- en Oost-Europa versterken. Woensdag maakte de verzekeraar de overname van de Oekraïense levensverzekeraar bekend, zonder verdere financiële details te geven. Na de overname zal Fidem Life onder de naam Aegon Oekraine zich richten op verdere groei en uitbouw van het agentennetwerk, dat een van de grootste in het land is.

Voor Aegon betreft het een kleine overname. “Het is een investering in marktkansen op de Oekraiense levensverzekeringenmarkt”, aldus een Aegon-woordvoerder. De verzekeraar neemt een 100%-belang in de vijfde levensverzekeraar van Oekraïne. Het bedrijf Fidem Life wordt overgenomen van de lokale investeringsmaatschappij Horizon Capital. De transactie wordt na verwachting in het eerste kwartaal van 2013 afgerond.

Sinds 1992 is Aegon al actief in Centraal- en Oost-Europa met bedrijven in Hongarije, Polen, Roemenie, Slowakijke, Tsjechie en Turkije. De verzekeraar had eerder al aangekondigd dat het kleine overnames kon doen, of mogelijk nieuwe markten in Centraal- en Oost-Europa zou betreden, na de afbetaling van de staatssteun in 2011.

“Met zijn omvangrijke bevolking en lage penetratiegraad van levensverzekeringen biedt Oekraine ons aantrekkelijke groeimogelijkheden op de lange termijn”, aldus Gabor Kepecs, CEO van Aegon Centraal en Oost-Europa en lid van de Management Board van Aegon. “Oekraïne heeft een snel ontwikkelende middenklasse die een groeiende behoefte zal hebben aan onze producten.”

Naast de uitbreiding in Centraal – en Oost-Europa bekijkt Aegon de groeimogelijkheden in de Amerikaanse levensverzekeringenmarkt, waar de verzekeraar het merendeel van zijn inkomsten vandaan haalt met het merk Transamerica.

Gepubliceerd op 6 december 2012 om 11:24 uur.