Onderhandelingen Slotervaart en Achmea opnieuw geopend

Zorgverzekeraar Achmea opent opnieuw de onderhandelingen met het Slotervaartziekenhuis en verwacht binnenkort een nieuw contract. Eerder liepen de onderhandelingen nog spaak, maar bestuursvoorzitter Willem van Duin meldt dat de gesprekken zijn hervat.
Gesprekken tussen zorgverzekeraar en ziekenhuis weer hervat

Gesprekken tussen zorgverzekeraar en ziekenhuis weer hervat

Tegenover BNR zei bestuursvoorzitter Willem van Duin dat hij verwacht binnenkort een nieuw contract af te kunnen sluiten met het Slotervaartziekenhuis. Eerder was op Verzekeringen.com nog te lezen dat het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam en zorgverzekeraar Achmea er niet samen zijn uitgekomen. Toch lijken de onderhandelingen tussen de verzekeraar en het ziekenhuis opnieuw geopend. Mogelijk kunnen Achmea-klanten alsnog terecht bij het Slotervaartziekenhuis voor nieuwe behandelingen.

Van Duin was optimistisch tegenover BNR: “We zijn weer in gesprek en ik verwacht dat er we eruit komen.” Van Duin ontkent dat het ging om een persoonlijke kwestie. “Als we als verzekeraar onderhandelen met een ziekenhuis, dan heeft dat alleen maar een zakelijke kant.”

De onderhandelingen liepen namelijk eerder spaak met bestuursvoorzitter Aysel Erbudak van het Slotervaartziekenhuis. Het ziekenhuis liet weten dat er geen communicatie meer was met Erbudak. De raad van commissarissen schorste haar echter vorige week. De onderhandelingen vonden plaats „zonder de goedkeuring van belanghebbenden binnen de raad van bestuur en de commissarissen”, aldus een woordvoerder van het ziekenhuis. Na de schorsing heeft Achmea de gesprekken met het Amsterdamse ziekenhuis hervat.

Volgens Van Duin is het niet geheel gebruikelijk dat een gesprek tussen verzekeraar en ziekenhuis op deze manier verloopt. “Maar het hoort bij het huidige verzekeringstelsel. De wetgever heeft bepaalt dat wij moeten onderhandelen om te zorgen dat de premies laag zijn.”

Gepubliceerd op 27 februari 2013 om 9:28 uur in de categorie zorgverzekering.