Overstromingen drukken winst Axa en Allianz

De grootste verzekeraar van Europa, Allianz, heeft vrijdag bekendgemaakt dat de overstroming in Duitsland, eerder dit jaar, de winst drukten met ongeveer 330 miljoen euro. Ook bij verzekeraar Axa, die eveneens vrijdag de kwartaalcijfers bekendmaakte, drukten de overstroming de winst met 73 miljoen euro.
Overstromingen in Duitsland drukten de winst van Allianz en Axa

Overstromingen in Duitsland drukten de winst van Allianz en Axa

Verzekeringsmaatschappijen Axa en Allianz maakten vrijdag de kwartaalcijfers bekend. Beide verzekeraars gaven aan dat de overstroming in Duitsland de winst hebben gedrukt. De overstromingen kostten Allianz en Axa samen ruim 400 miljoen euro. Ondanks dat heeft Allianz een sterk financieel tweede kwartaal gedraaid. De nettowinst van het Franse verzekeringsconcern steeg met ruim een kwart tot 1,68 miljard euro. Bij Axa nam de nettowinst in het eerste halfjaar iets af tot 2,47 miljard euro, dat is 3 procent minder dan 2,54 miljard euro ten opzichte van vorig jaar.

Axa profiteerde wel van goede prestaties bij zijn schade- en woningverzekeringen en deed naar eigen zeggen goede zaken in opkomende markten. Daarnaast klom de operationele winst, exclusief bijzondere posten, naar 14 procent tot 2,58 miljard euro.

Ook verzekeraar Allianz was tevreden met de gepresenteerde resultaten. Allianz-topman Michael Diekmann: “We kunnen terugkijken op een erg succesvol eerste halfjaar. Ondanks dat we te maken hadden met een record aan overstromingen, aanhoudende lage rentetarieven en turbulente kapitaalmarkten, is de winstgevendheid van ons bedrijf toegenomen”.

Gepubliceerd op 5 augustus 2013 om 10:49 uur.