Premie autoverzekering gaat mogelijk omhoog

De kans is groot dat de premie van de autoverzekering omhoog gaat. Verzekeraars staan volgens De Nederlandsche Bank (DNB) onder grote druk vanwege verliezen. Deze verliezen zouden met name zijn ontstaan doordat er veel meer schade wordt uitgekeerd bij de afhandeling van een verkeersongeval, dan dat er geld binnenkomt bij verzekeraars.
Grote tekorten bij verzekeraars zouden leiden tot verhoging premie autoverzekering

Grote tekorten bij verzekeraars zouden leiden tot verhoging premie autoverzekering

Verzekeraars dreigen in de problemen te komen, nu blijkt dat er veel meer schade wordt uitgekeerd bij een verkeersongeval dan dat er binnenkomt. Het zou volgens een woordvoerder van De Nederlandsche Bank (DNB) gaan om een tekort van driehonderd miljoen euro. In een interview met De Telegraaf spreekt de woordvoerder van “een historisch dieptepunt”. Vraag is dan ook welke maatregelen verzekeraars gaan nemen om dit tekort terug te dringen. Volgens de DNB is de kans groot dat verzekeraars de premie van de autoverzekering gaan verhogen.

Martijn Pols van de Nederlandsche bank liet weten dat er nooit eerder zo veel verlies werd geleden binnen de branche Motorrijtuigen Aansprakelijkheid (WA). Verzekeraars hebben verschillende mogelijkheden om deze negatieve resultaten te beïnvloeden. “Het is hun verantwoordelijkheid nu de juiste keuzes te maken”, aldus Pols. Zouden verzekeraars nu geen stappen ondernemen, dan is de kans groot dat zij in de problemen komen. Zo ver zou het volgens de DNB nog lang niet zijn.

Gerelateerd aan premie autoverzekering:

Gepubliceerd op 9 juli 2015 om 9:08 uur in de categorie autoverzekering. Geactualiseerd op 15 juli 2015 om 12:21 uur.