Reaal gaat samenwerken met iLost voor verloren spullen

Verzekeraar Reaal gaat samenwerken met het platform iLost. Via deze website kunnen mensen verloren spullen terugvinden of gevonden voorwerpen doorgeven. Reaal hoopt hiermee dat klanten hun spullen terugvinden en niet hoeven te claimen. Verloren spullen worden vaak direct geclaimd, maar via iLost wordt 1 op de 3 voorwerpen teruggevonden.
Reaal werkt samen met iLost om onder andere het aantal schadeclaims te beperken

Reaal werkt samen met iLost om onder andere het aantal schadeclaims te beperken

Het claimen van verloren spullen komt tijdens de vakantieperiode het vaakst voor. De smartphone, tablet of zonnebril raakt nog wel eens kwijt. Gelukkig kan in veel gevallen deze schade geclaimd worden op de inboedelverzekering of reisverzekering. Toch is het niet altijd nodig om direct verloren spullen te claimen. Via iLost, een zoekmachine voor verloren en gevonden voorwerpen wordt namelijk 1 op de 3 voorwerpen teruggevonden. Verzekeraar Reaal gaat nu samenwerken met iLost zodat mensen hun spullen terugvinden en niet hoeven claimen.

Klanten zien liefst eigen spullen terug

Op de website van Reaal kan door klanten schade worden gemeld of een claim worden ingediend. De verzekeraar vraagt klanten nu ook te kijken op iLost voordat het schadeformulier wordt ingevuld. Via deze website is de kans dat 1 op de 3 voorwerpen (36%) wordt teruggevonden. Reaal gaat daarom nu klanten koppelen aan het online platform. Bart Janknegt, directeur marketing en distributie Reaal tegenover Amweb: “Wat klanten ons vertellen is dat zij bij verlies het liefst hun eigen, persoonlijke spullen terug zien. Op telefoons gaat het bijvoorbeeld om foto’s, berichtjes en bepaalde apps. Daar helpen wij hen samen met iLost graag bij.”

Minder schadeclaims

Klanten bij Reaal die hun verloren spullen bij iLost registreren kunnen daarnaast makkelijker door het claimproces lopen als er niks gevonden wordt. De ingevulde gegevens worden namelijk automatisch overgenomen op het schadeformulier. De samenwerking van Reaal met iLost moet er uiteindelijk voor zorgen dat er minder schade wordt geclaimd en dat klanten herenigd worden met hun eigen telefoons, sleutels en kleding.

Gepubliceerd op 16 juli 2015 om 9:55 uur.