Stoppen met roken goed voor verzekeringspremie

Wist je dat je als roker meer premie betaalt voor een overlijdensrisicoverzekering? En dat wanneer je stopt je minder premie betaalt dan een roker, maar meer premie dan iemand die nooit gerookt heeft? Hoe het precies zit, dat leggen we graag aan je uit!
Stoppen met roken kan positief zijn voor je verzekeringspremie!

Stoppen met roken kan positief zijn voor je verzekeringspremie!

Oktober staat de laatste jaren ook wel bekend als Stoptober. Dé maand die in het teken staat van stoppen met roken. Stoptober is een initiatief van een aantal partijen die rokers uitdagen om in deze maand van de sigaretten af te blijven. Dat roken slecht voor je is, dat weet iedereen eigenlijk wel, maar roken kan ook van invloed zijn op je verzekeringspremie. Bijvoorbeeld bij je overlijdensrisicoverzekering.

Hogere verzekeringspremie

Een roker betaalt soms tot wel 60 procent meer premie voor zijn overlijdensrisicoverzekering dan een niet roker. Dat heeft ermee te maken dat een kwart van de zware rokers sterft voor het 65e levensjaar. De gemiddelde levensverwachting is dus voor deze personen maar liefst 13 jaar korter. Om dit risico op te kunnen vangen, betalen rokers dus meer premie. Ben je gestopt met roken? Dan betaal je tot twee jaar nadat je stopt met roken alsnog een hogere premie.

Nooit te laat om te stoppen

De maand oktober is misschien al ruim over de helft, maar dat betekent niet dat het te laat is om alsnog te stoppen. Wanneer je stopt voor je 35e levensjaar leef je even lang als een niet-roker. Stop je rond je 50e levensjaar, dan halveert het risico. Nadat je twee jaar gestopt bent met roken gaat de premie van je overlijdensrisicoverzekering omlaag.

Nog meer voordelen

Buiten een lagere premie, heeft het stoppen met roken natuurlijk veel meer voordelen. Zo is het beter voor je gezondheid. Wanneer je gezonder bent, zal je ook minder gebruik hoeven te maken van je zorgverzekering. Hierdoor hoef je misschien geen eigen risico te betalen of kan je kiezen voor een voordeligere zorgverzekering. Hulp nodig bij het stoppen met roken? Het kan zijn dat je zorgverzekering je hierbij helpt! Een deel wordt vergoed vanuit je basisverzekering en aanvullende cursussen zijn eventueel mogelijk via je aanvullende polis. Vraag bij je zorgverzekering naar de mogelijkheden.

Gepubliceerd op 18 oktober 2017 om 9:00 uur.