Stormschade blijft onder de 10 miljoen

De schade veroorzaakt door de storm van vorige week blijft naar alle waarschijnlijkheid onder de tien miljoen euro. Dat blijkt uit de eerste ramingen van het Verbond van Verzekeraars.
Een fikse voorjaarsstorm zorgde voor flink wat schademeldingen

Een fikse voorjaarsstorm zorgde voor flink wat schademeldingen

Door het hele land ontvingen verzekeraars meldingen van schadegevallen, maar de kustprovincies kregen het, het zwaarst te voortduren. Verreweg de meeste schademeldingen betroffen omgevallen bomen en verkeersborden. Op de A16 zorgde twee omgewaaide vrachtwagens voor de nodige oponthoud en tijdens een landing van een vliegtuig op de luchthaven van Schiphol zakte deze door zijn landingsgestel dankzij een daverende windvlaag.

Stichting Salvage

Het Verbond van Verzekeraars spreekt van een “fikse voorjaarsstorm”. Desondanks lijkt de schade niet uitzonderlijk te zijn. Stichting Salvage kende tijdens de storm een ware primeur. Zij zijn maar liefst 29 keer uitgerukt om eerste hulp te bieden namens verzekeraars. Een ware vuurdoop voor de stichting, omdat zij voorheen alleen werden ingezet bij brand, blikseminslag en explosies. Vanaf 1 december 2016 is het mandaat veranderd en verruimd waardoor de Stichting Salvage nu ook hulp kan bieden bij storm- en waterschade.

Gepubliceerd op 27 februari 2017 om 7:00 uur.