Tros Radar: Is Kifid laagdrempelig genoeg voor consumenten?

Bij het klachteninstituut Kifid kunnen consumenten terecht met klachten over bijvoorbeeld een verzekeraar. Het consumentenprogramma Tros Radar schenkt vanavond aandacht aan de vraag: ‘Is het Kifid laagdrempelig genoeg?’. Consumenten zouden het namelijk niet altijd redden tegenover een vermogende financiële instanties.
Vanavond bij Tros Radar: 'Is het Kifid laagdrempelig genoeg?'

Vanavond bij Tros Radar: 'Is het Kifid laagdrempelig genoeg?'

Het consumentenprogramma Tros Radar stelt vanavond de vraag centraal: ‘Is het Kifid laagdrempelig genoeg?’. De ‘kleine’ consument zou niet altijd opgewassen zijn tegen kapitaalkrachtige woekerpolisverkopers. Consumenten kunnen bij het Kifid terecht wanneer men er niet uitkomt met de bank of verzekeraar, om zo dure en lange procedures bij de rechtbank te voorkomen. Vraag is echter of Kifid wel laagdrempelig genoeg is voor consumenten. 

Naast de centrale vraag over de laagdrempeligheid van Kifid, kijkt het consumentenprogramma naar een recente uitspraak van het klachteninstituut over een woekerpolis. Daarnaast “stelt het Kifid dat de compensatieregeling zoals die is afgesproken met stichtingen voldoende is, maar klopt dat wel?”. Wellicht dat er na de uitzending van Tros Radar nog wat verbeterpunten voor Kifid te bedenken zijn.

Gepubliceerd op 13 april 2015 om 17:39 uur.