Turien & Co introduceert luxe verzekeringen

Turien & Co komt vanaf augustus met twee nieuwe premium verzekeringen voor de vermogende particulier. Met deze nieuwe producten wil de verzekeraar zijn positie verstevigen als specialist in exclusieve verzekeringen.
Turien & Co introduceert een inboedel- en woonverzekering voor het topsegment

Turien & Co introduceert een inboedel- en woonverzekering voor het topsegment

Zusterbedrijf Ansver zal optreden als risicodrager voor de nieuwe premium inboedelverzekering en premium woningverzekering van Turien en Co. De producten zijn volledig toegespitst op de vermogende consument. Zo is de premium woningverzekering er voor woningen met een herbouwwaarde vanaf 600.000 euro en de premium inboedelverzekering er voor inboedels met een nieuwwaarde vanaf 150.000 euro.

“Voor inboedel en woonhuis hebben wij voor het topsegment een uitstekende samenwerking met Hiscox. De Premium Wonen propositie sluit hier naadloos op aan en is bedoeld voor de beter gesitueerde particulier die meer verwacht dan de gemiddelde commodityverzekering aan dekking biedt.” aldus Björn Jalving, teamleider Marketing & Productmanagement bij Turien & Co.

Allrisk dekking met unieke elementen

Beide nieuwe premium verzekeringen bieden een allrisk dekking. Binnen deze dekking zijn bovendien een aantal unieke elementen terug te vinden, die de doorsnee verzekeraar niet biedt. De kosten voor bijvoorbeeld archeologisch onderzoek die op grond van de Wet op de archeologische monumentenzorg worden toegerekend aan de verzekerde zijn gedekt op de woningverzekering. Maar ook hagelschade aan de buitenkant van het woonhuis is bijvoorbeeld gedekt.

Voor de premium inboedelverzekering is het onder andere zo dat goederen jonger dan 10 jaar op basis van nieuwwaarde worden vergoed aan de verzekerde. Daarnaast vergoedt Turien & Co ook de kosten wanneer er een bedrijf ingehuurd moet worden voor data recovery na een gedekte schadegebeurtenis.

Topsegment verzekeringsmarkt

De verzekeraar wil met het aanbieden van dit soort exclusieve verzekeringen een unieke positie bekleden binnen de verzekeringsmarkt en hoop op deze manier die positie ook te verstevigen. Op het gebied van waardebepaling en beveiliging zijn zij het afgelopen half jaar dan ook diverse samenwerkingen aangegaan met onder meer Apresa voor de uitvoering van waardebepalingen, EFAS security voor beveiligingsplannen op maat, Dujardin als specialist voor kluizen en Nobile House Valuation voor de taxatie van kunst, antiek en inboedelgoederen.

Gepubliceerd op 9 augustus 2017 om 9:00 uur.