Uitvaartverzekeraars doen het goed op het web

In de verzekeringsbranche scoren vooral uitvaartverzekeraars goed, blijkt uit de WUA! Top 100 websites van dit jaar. Verzekeraar Monuta staat als hoogste genoteerd, vorig jaar was DELA nog het beste in de categorie verzekeraars. Vooral een duidelijke verzekeringspremie is voor de consument doorslaggevend.
Website verzekeraars kennen stijgende lijn

Website verzekeraars kennen stijgende lijn

Ook dit jaar heeft WUA! weer een Top 100 Websites samengesteld. Monuta is dit jaar de hoogst genoteerde verzekeraar. Daarmee heeft de uitvaartverzekeraar haar plek terug overgenomen van DELA. Over het algemeen scoren de website binnen de verzekeringsbranche beter dan eerdere jaren. Na de uitvaartverzekeraars vinden we binnen de top 50 verzekeraar AllSecur terug op plaats 43, gevolgd door InShared op plaats 47. Uit het onderzoeksrapport blijkt dat een duidelijke verzekeringspremie doorslaggevend is voor de consument.

“Websitebezoekers willen dan ook snel een eenvoudig hun premie kunnen berekenen. Geeft dit problemen, dan wordt dit regelmatig als een onneembare drempel ervaren”, valt te lezen in het onderzoeksrapport.

Monuta, DELA en ook Yarden scoorden bijvoorbeeld hoog doordat zij het berekenen van de premie zo makkelijk mogelijk maken. Vooral het gemak hiervan kwam volgens WUA! duidelijk terug in de reacties, zodoende kregen deze uitvaartverzekeraars in het beslissingsproces de voorkeur van de respondenten. Met een eindscore van 7,5 staat Monuta dit jaar op de negende plaats in de algemene ranglijst. Daarmee is de uitvaartverzekeraars het hoogst genoteerd binnen de verzekeringsbranche. Retailer Bol.com werd voor de tweede keer op rij eerste.

Gepubliceerd op 3 september 2013 om 10:04 uur in de categorie uitvaartverzekering.