Univé gaat gefaseerd banen schrappen

Verzekeraar Univé gaat de komende drie jaar reorganiseren. In totaal worden er ruim driehonderd banen geschrapt en is men van plan meer te investeren in IT.
Verzekeraar schrapt driehonderd banen

Verzekeraar schrapt driehonderd banen

In het kader van het strategisch plan voor 2013 tot 2015 schrapt Univé driehonderd banen. Voor de reorganisatie heeft de verzekeraar drie jaar uitgetrokken. Het bedrijf wil besparen op onder andere personeelskosten door meer te investeren in IT. Het verlies aan arbeidsplaatsen wil Univé zoveel mogelijk opvangen via natuurlijk verloop. Toch sluit de verzekeraar gedwongen ontslagen niet uit. Vooral het aantal uitzendkrachten wordt verlaagd en tijdelijke contracten worden niet meer verlengd.

De reorganisatie zal met name gaan gelden voor de vestigingen in Zwolle en Assen. De vestiging van Univé in Apeldoorn zegt geen gevolgen te ondervinden van de krimp. De vakbonden zijn inmiddels met Univé een sociaal plan overeengekomen waarbij een aantal medewerkers ondergebracht wordt bij andere werkgevers. In totaal heeft het bedrijf 1,3 miljoen verzekerden die 3,7 miljoen verzekeringen hebben afgesloten. Sinds januari 2012 is Univé weer een zelfstandige organisatie, na onderdeel te zijn geweest van UVIT. De verzekeraar wil gefaseerd naar een minder complexe organisatie en tegelijkertijd bezuinigen.

Gepubliceerd op 20 februari 2013 om 14:44 uur.