Veilig kopen met de online aankopen verzekering

Tijdens de Webwinkel Vakdagen in Utrecht heeft Centraal Beheer Achmea een nieuwe verzekering voor online aankopen geïntroduceerd. Met de Koopzeker verzekering bent u verzekerd van tijdige en correcte levering van online gekochte producten.
Het Koopzeker-logo van Centraal Beheer Achmea

Het Koopzeker-logo van Centraal Beheer Achmea

Online producten kopen wordt wellicht nog veiliger met de nieuwe verzekering van Centraal Beheer Achmea. Tijdens de Webwinkel Vakdagen in Utrecht heeft de verzekeraar de Koopzeker verzekering geïntroduceerd. Hiermee bent u verzekert van een tijdige en correcte levering van online gekochte producten. Wordt het product te laat, beschadigd of zelfs helemaal niet geleverd, en komt u er niet uit de met webwinkel, dan krijgt u uw geld terug. De Koopzeker verzekering is af te sluiten door webwinkeliers en gratis voor consumenten.

Centraal Beheer Achmea wil met de nieuwe verzekering bijdragen aan de betrouwbaarheid van webwinkels, ten gunste van zowel de consument als de ondernemer. Centraal Beheer Achmea zal bemiddelen tussen de klant en leverancier, bijvoorbeeld wanneer een online gekocht product om welke reden dan ook niet goed wordt geleverd en de klant er met de webshop niet uit komt. Ook als de webwinkel niet in staat is het product te vervangen of repareren, dan ontvangt de consument het aankoopbedrag terug.

Deelnemende webwinkels zijn eenvoudig te herkennen aan het Koopzeker-logo. Dit logo geeft aan dat een webwinkel de aankoopverzekering van Centraal Beheer Achmea heeft afgesloten. Iedere webwinkel wordt volgens de verzekeraar gecontroleerd. Eerst wordt onder andere de kredietwaardigheid en de leveringsvoorwaarden gecheckt, voor dat het logo mag worden gebruikt.

Gepubliceerd op 30 januari 2013 om 8:21 uur.