Verschillen in premie uitvaartverzekeringen zijn groot

Uit een onderzoeksanalyse van Independer is gebleken, dat de verschillen in premie van de uitvaartverzekeringen groot zijn. De duurste uitvaartverzekering kent een ruim twee keer zo hoge premie dan de goedkoopste uitvaartverzekering.
Grote premieverschillen op het gebied van uitvaartverzekeringen

Grote premieverschillen op het gebied van uitvaartverzekeringen

Independer heeft aan de hand van meer dan 68.000 vergelijkingen een analyse gemaakt, waaruit blijkt dat het grootste verschil in premie op jaarbasis ongeveer 2.800 euro bedraagt. Het gaat dan om uitvaartverzekeringen met een verzekerd bedrag van 5.000 euro. Indien het luxe uitvaarten betreft, dan kan het verschil in premie per jaar wel oplopen tot een bedrag van 10.000 euro.

Een uitvaartverzekering kent een premieduur die over het algemeen tussen vijftien jaar en dertig jaar is gelegen. Er zijn echter ook verzekeraars die verzekerden levenslang premie laten betalen. Overigens is het niet altijd nodig om een uitvaartverzekering af te sluiten. Consumenten kunnen zelf ook geld opzij zetten voor het betalen van een uitvaart.

Vaak wordt echter toch de voorkeur gegeven aan het afsluiten van een uitvaartverzekering, waarbij er maandelijkse gedurende een bepaalde periode premie wordt betaald. Daarbij wordt bij het maken van een vergelijking niet alleen gekeken naar de hoogte van de premie, maar ook naar de polisvoorwaarden van de uitvaartverzekering.

De onderzoeksanalyse van de vergelijkingssite is gebaseerd op de periode vanaf 5 februari 2013 tot en met 22 augustus 2013, waarbij meer dan 68.000 vergelijkingen zijn betrokken. De analyse is gemaakt op basis van uitvaarten met verschillende prijzen, waarbij voor een eenvoudige uitvaart een bedrag van 5.000 euro is aangehouden en voor een luxe uitvaart een minimumbedrag van 9.000 euro is gerekend.

Gepubliceerd op 17 september 2013 om 12:37 uur in de categorie uitvaartverzekering.