Verzekeraar Centraal Beheer lanceert app voor pechhulp

Centraal Beheer en Eurocross Assistance hebben vandaag de app RoadGuard gelanceerd: een app voor pechhulp zonder abonnement. Via je smartphone kun je zonder abonnement of lidmaatschap pechhulp inschakelen, waarbij je alleen betaalt voor de hulp die je nodig hebt.
Centraal Beheer en Eurocross Assistance lanceren app voor pechhulp zonder abonnement of lidmaatschap

Centraal Beheer en Eurocross Assistance lanceren app voor pechhulp zonder abonnement of lidmaatschap

Vanaf vandaag kunnen automobilisten, maar ook andere weggebruikers zoals motorrijders, gebruik maken van de app RoadGuard. Via de app kan men pechhulp inschakelen via de smartphone zonder daarvoor een abonnement of lidmaatschap af te moeten sluiten. De dienst is vandaag door verzekeraar Centraal Beheer en Eurocross Assistance geïntroduceerd. Naar eigen zeggen is het de eerste app in Nederland waarbij je vooraf weet wat de kosten voor pechhulp zijn, welke monteur naar je toekomt en wanneer deze arriveert. Met de nieuwe dienst betaal je dus alleen voor pechhulp wanneer je deze nodig hebt, zonder abonnement of lidmaatschap.

Besparen op pechhulp

Wie maar weinig gebruik maakt van pechhulp betaalt met een lidmaatschap wel doorlopende abonnementskosten. Met de app RoadGuard betaal je alleen peer keer dat je gebruikt maakt van pechhulp. Hulp bij bijvoorbeeld een lekke band kost je dan niet meer dan 100 euro. Gemiddeld hebben Nederlanders 1 keer in de 4 jaar pech met de auto of motor. Veel voorkomende pechgevallen zijn een lekke band, een lege accu en problemen door verkeerd tanken. Een pechgeval is met een lidmaatschap of abonnement dan al duurder dan wanneer je alleen per pechgeval betaald. RoadGuard zorgt er dus voor dat je kunt besparen op pechhulp.

Pechhulp makkelijker en persoonlijker

Robin Clements, directeur bij Centraal Beheer: “Technologische ontwikkelingen en veranderende behoeftes bij consumenten zorgen voor nieuwe mogelijkheden. Met die bril kijken wij naar pechhulp. Het kan makkelijker en persoonlijker. Logischer. Alles gaat tegenwoordig immers mobiel en on demand is een must. Zo kwamen wij op het idee van RoadGuard. We zijn from scratch begonnen vanuit de vraag: hoe zou pechhulp er idealiter uitzien als er nog geen pechhulp zou zijn?”

Eenvoudig in gebruik

De app RoadGuard is vanaf vandaag gratis beschikbaar voor iPhone en Android. De app maakt gebruik van het pechhulpnetwerk van alarmcentrale Eurocross Assistance. Iedereen kan de app gebruiken, je hoeft dus geen klant te zijn van Centraal Beheer. Na het gebruik van de pechhulpdienst kun je eenvoudig betalen via app met iDEAL, PayPal, creditcard of Payperemail. Met RoadGuard heb je als automobilist direct pechhulp in heel Nederland en dat 24/7. De app doet qua service denken aan het Uber-model.

Gepubliceerd op 17 mei 2016 om 17:02 uur. Geactualiseerd op 16 november 2016 om 11:30 uur.