Verzekeraar Delta Lloyd slaat vijandig overnamebod af

Verzekeraar Delta Lloyd heeft het overnamebod dat zij vorige week ontvingen van concurrent Nationale-Nederlanden (NN) verworpen. Dat maakte de verzekeraar afgelopen vrijdag in een persbericht bekend.
Delta Lloyd slaat bod van 2,4 miljard euro af: "Het bod doet geen recht aan onze organisatie".

Delta Lloyd slaat bod van 2,4 miljard euro af: "Het bod doet geen recht aan onze organisatie".

“We hebben het voorstel nauwkeurig bekeken en verworpen.” Aldus bestuursvoorzitter Hans van der Noorda. Vorige week ontving Delta Lloyd een ‘ongevraagd bod’ van concurrent NN-Group, het moederbedrijf van Nationale-Nederland (NN). Na maanden van toenadering door NN achter de schermen heeft het bedrijf woensdag publiekelijk interesse getoond in de verzekeraar. Hierdoor kreeg het overnamebod een vijandelijk tintje. Delta Lloyd heeft het huidige bod van € 2,4 miljard afgewezen, maar laat wel doorschemeren open te staan voor een hogere prijs per aandeel.

Barre tijden verzekeraars
Het zijn momenteel barre tijden voor verzekeraars. Al langere tijd hebben zij last van de lage rentestand en kunnen daardoor moeilijk hun langlopende verzekeringsplichten financieren. Delta Lloyd bevond zich de laatste jaren in extra zwaar weer en heeft onder dwang van de toezichthouder een aandelenemissie moeten uitvoeren voor het herstel van de kapitaalbuffer.

Delta Lloyd beleggers waren daarom ook dolblij met het overnamebod van NN. De koers schoot omhoog na de bekendmaking van NN afgelopen woensdag. Door de emissie en verkeerd beleid in het verleden zagen zij de waarde van hun belegging de afgelopen jaren flink dalen. Delta Lloyd breng de weigering van het bod naar buiten als ‘in het belang van de aandeelhouder.’ “We hebben een interimdividend uitgekeerd, dat straalt vertrouwen uit. En de timing: we zijn op de weg terug.” Zei Van der Noordaa dinsdag nog in een interview met het Financieel Dagblad. 

Gepubliceerd op 10 oktober 2016 om 8:30 uur. Geactualiseerd op 16 november 2016 om 11:24 uur.