Verzekerde loopt door social media tegen de lamp

Een Amsterdammer die een schadeclaim had ingediend bij verzekeraar Nationale-Nederlanden is via social media tegen de lamp gelopen. De rechter oordeelde dat de verzekeraar de man geen verzekeringsgeld moet betalen. Tegenover de verzekeraar had de man verklaart arbeidsongeschikt te zijn na een verkeersongeluk, maar zijn social media accounts lieten een ander beeld zien.
Amsterdammer kan schadeclaim op zijn buik schrijven door Facebook en Instagram

Amsterdammer kan schadeclaim op zijn buik schrijven door Facebook en Instagram

Verzekeraar Nationale-Nederlanden heeft een uitkering van een arbeidsongeschikte teniet gedaan aan de hand van foto’s en filmpjes op social media. De Amsterdammer liet de verzekeraar weten arbeidsongeschikt te zijn na een verkeersongeluk. Na onderzoek door de verzekeraar, op onder meer zijn social media accounts op Facebook en Instagram, bleek echter dat de man alles kon. Nationale-Nederlanden besloot naar aanleiding daarvan de Amsterdammer geen extra geld te geven. Via de rechter wilde de man de verzekeraar dwingen tot onderhandelen, maar hier zag de rechter geen reden voor. De man kan dus fluiten naar zijn verzekeringsgeld, zo meldt de Telegraaf.

De Amsterdammer had tegen de verzekeraar verklaart dat hij zijn armen niet kon opheffen vanwege pijn in zijn schouders door een verkeersongeluk. Nationale-Nederlanden besloot onderzoek te doen naar de man, waaruit bleek dat de man wel degelijk zijn armen kon opheffen. Op social media plaatste de man namelijk foto’s waarop hij in een zwembad zijn beide dochters zonder moeite optilde. Daarnaast lieten andere foto’s zien dat hij in een restaurant aan het werk was, terwijl hij eerder aangaf arbeidsongeschikt te zijn.

“Hij maakte schoon, vulde een vitrine aan, ontving klanten, nam bestellingen op en gaf deze door, bediende klanten en ruimde tafels af'', aldus het vonnis van de rechtbank.

Nationale-Nederlanden had eerder 4000 euro naar de man overgemaakt, wat genoeg was om de schade van het ongeluk te vergoeden. De man wilde echter vanwege arbeidsongeschiktheid meer geld ontvangen, maar daar hoeft de verzekeraar volgens uitspraak van de rechter niet aan mee te werken. De uitkomsten van het onderzoek lieten namelijk zien dat de man niet bepaald ‘lichamelijk beperkt’ is. Steeds vaker stellen verzekeraars, via onder meer social media, onderzoek in naar ‘arbeidsongeschikten’.

Gepubliceerd op 2 juni 2016 om 12:22 uur.