Verzekering afsluiten en betalen met Bitcoins

Het bedrijf CoverYou maakt het voor consumenten mogelijk om een verzekering af te sluiten en deze met Bitcoins te betalen. Naar eigen zeggen is CoverYou de eerste Europese verzekeraar dat Bitcoins als betaalmiddel accepteert.
Nederlandse verzekeraar claimt primeur met Bitcoin

Nederlandse verzekeraar claimt primeur met Bitcoin

CoverYou, een verzekeringsbedrijf uit Overijssel, maakt het naar eigen zeggen als eerste Europese verzekeraar mogelijk voor consumenten om Bitcoins te gebruiken als betaalmiddel. Bij CoverYou kan men terecht voor telefoonverzekeringen, tabletverzekeringen en laptopverzekeringen. Vanaf vandaag is het voor consumenten mogelijk om een dergelijke verzekering af te rekenen met Bitcoins. Er kan echter alleen met Bitcoins worden betaalt bij een éénmalige betaling. Een automatische incasso kan dus niet worden betaalt met Bitcoins.

Het bedrijf hoopt met de acceptatie van Bitcoins mensen aan te spreken met een liefde voor technologie. Oprichter Yvonne Geijs legt uit: ”Ontwikkelingen op het gebied van online verzekeringen gaan snel. Onze smartphone-verzekering is erg populair, mede door de prijs van smartphones tegenwoordig. Met het toevoegen van BitCoin als een betaalmethode omarmen wij nieuwe technologie en kijken we vooruit.” CoverYou wil dan ook laten zien dat er een nieuw soort verzekeraar ontstaat. Een verzekeraar welke consument-gedreven en innovatief is.

De Bitcoin als elektronische betaalmiddel is niet onomstreden. Experts zien het als potentieel betaalmiddel, terwijl anderen geloven dat de interesse in de Bitcoin zal afnemen zodra de euro en dollar weer aantrekken. Toch is CoverYou daar voorlopig niet huiverig voor.

Mede-initiatiefnemer Ewoud Uphof ziet dan ook geen risico’s: “We lopen als CoverYou geen enkel risico dus waarom zouden we niet proberen deze doelgroep aan te spreken? Wanneer er een x-bedrag aan Bitcoins wordt betaald, gaat dit direct naar onze betaalprovider die het bedrag in euro’s op onze rekening stort. Wijzelf komen dus niet in het bezit van Bitcoins en lopen dus geen enkel risico”, legt Uphof uit.

Mocht het betaalmiddel alsnog floppen dan is deze volgens CoverYou ook met één druk op de knop weer te verwijderen. Het bedrijf is echter niet de eerste verzekeraar die Bitcoins accepteert. Eind 2013 startte een verzekeraar uit Amerika, Beauchamp-McSpadden, met het accepteren van Bitcoin betalingen. 

Gepubliceerd op 15 april 2015 om 16:40 uur.