Verzekeringsadvies via robot

Het bedrijf Zeker.me gaat klanten via een robot geautomatiseerd advies geven over een verzekeringspakket. De startup wil hiermee inspelen op het veranderende gedrag en de behoeftes van consumenten. Gebruikers moeten hiervoor data delen door hun Facebook- of LinkedIn-profiel te koppelen.
Gerobotiseerd verzekeringsadvies, dat toch persoonlijk is

Gerobotiseerd verzekeringsadvies, dat toch persoonlijk is

Klanten bij Zeker.me kunnen er voor kiezen om hun Facebook- of LinkedInprofiel te koppelen om zo data te delen. De gebruiker bepaalt zelf welke data wordt gedeeld. Daarnaast moeten gebruikers nog enkele vragen beantwoorden. Aan de hand van deze data geeft een robotadviseur geautomatiseerd een verzekeringspakket dat het beste past bij de persoonlijke situatie. Volgens de startup staan consumenten open voor robots binnen de verzekeringsbranche. Ook zou men maatregelen genomen hebben om te zorgen dat persoonlijke gegevens veilig zijn.

De oprichter van de startup, Nick van der Meij, meent dat automatisering het antwoord is op het veranderende gedrag en de behoeftes van consumenten. “Jongeren van nu groeien op met smart apps en wearables en zijn gewend aan het delen van persoonlijke data in ruil voor een goede dienst”, aldus van der Meij. Uit eerder onderzoek door Deloitte blijkt dat Nederlanders steeds meer interesse hebben in op data gebaseerde verzekeringsdiensten. Men zou graag persoonlijke gegevens delen, in ruil voor een goede dienst en persoonlijk voordeel. Volgens van der Meij speelt de verzekeringswereld hier onvoldoende op in.

Social Check

Het initiatief van Zeker.me is een soortgelijke dienstverlening die Verzekeringen.com eerder al in het leven heeft geroepen. Met de Social Check worden klanten bij Verzekeringen.com geholpen om beter verzekerd te zijn op basis van gegevens uit social media accounts. Onze Social Check kijkt met je mee, uiteraard geheel vrijblijvend, en geeft je tips waar je op moet letten als je goed verzekerd wilt blijven of als je geld kunt besparen. We baseren deze tips op je lopende verzekeringen bij Verzekeringen.com en de gegevens welke je deelt op social media.

Alle gegevens via social media bewaren wij niet langer dan 24 uur en zullen we nooit delen met verzekeraars of andere partijen. Jouw gegevens zijn bij ons in veilige handen. De verzamelde data wordt gebruikt om geautomatiseerd een advies te geven. Het bedrijf Zeker.me hanteert wat dat betreft soortgelijke werkwijze als de Social Check van Verzekeringen.com.

Gepubliceerd op 22 december 2015 om 15:09 uur.