Werknemers collectieve zorgverzekering erg trouw

Verzekerden die zijn aangesloten bij een collectieve zorgverzekering maken daar vaak al ruim tien jaar gebruik van. Uit onderzoek is gebleken dat meer dan de helft van deze groep al sinds de invoering van het nieuwe zorgstelsel verzekerd is via de huidige verzekeraar.
Werknemers met een collectieve zorgverzekering zijn erg trouw aan hun zorgverzekeraar

Werknemers met een collectieve zorgverzekering zijn erg trouw aan hun zorgverzekeraar

Uit onderzoek van Pricewise.nl onder een panel van ruim 200 collectief verzekerden is gebleken dat een kwart van hen al zeker 20 jaar via de werkgever verzekerd is. Nog eens 26 procent is tien tot twintig jaar via de baas verzekerd, 21 procent tussen de vijf en tien jaar en de overige 27 procent zit onder de vijf jaar. Dat zoveel mensen trouw blijven aan hun collectieve zorgverzekering zou te wijten zijn aan het complexe zorgstelsel.

“Veel mensen denken ten onrechte dat hun collectieve zorgverzekering beter is dan de individuele polissen in de markt. Ook kost het mensen veel moeite om zicht te oriënteren op een nieuwe zorgverzekering. Met als gevolg dat ze blijven waar ze zitten.”

Overstappen

Dat is de verklaring van Hans de Kok, directeur van Pricewise. In totaal zou 70 procent van alle verzekerden nog nooit zijn overgestapt, ondanks dat dit een van de doelen van het nieuwe zorgstelsel was. 64 procent van alle ondervraagden geeft ook aan volgend jaar niet over te stappen. Collectieve zorgverzekeringen zijn vaak niet meer dan een nieuwe verpakking van de bestaande zorgverzekeringen en bieden in praktijk weinig voordeel. De consument ziet dit echter niet en dit valt ook nauwelijks uit te leggen, maar de keuzestress wordt er echter wel steeds groter door.

Voor halverwege november moeten alle zorgverzekeraars de nieuwe premies voor de basisverzekeringen en aanvullende verzekeringen bekend hebben gemaakt. Daarna is het mogelijk om tot 31 december over te stappen van verzekeraar. DSW heeft onlangs als eerste de nieuwe premie voor 2018 bekend gemaakt.

Gepubliceerd op 2 november 2017 om 9:00 uur in de categorie zorgverzekering.