Zorgpremie CZ gaat stijgen

Zorgverzekeraar CZ heeft 2016 met rode cijfers afgesloten. Zowel op de basisverzekering als op de aanvullende verzekeringen maakte de verzekeraar een fors verlies.
CZ heeft 2016 afgesloten met een verlies van 15 miljoen euro.

CZ heeft 2016 afgesloten met een verlies van 15 miljoen euro.

In het jaarverslag van CZ is te lezen dat de op twee na grootste verzekeraar van ons land het voorgaande jaar negatief heeft afgesloten. De zorgverzekeraar heeft op de basisverzekering zo’n 64 miljoen euro verlies geleden en de aanvullende verzekeringen zo’n 27 miljoen. Ondanks een omzet van bijna 9 miljard euro, kwam het daardoor onder de streep op een negatief resultaat van zo’n 15 miljoen.

Basispremie omhoog in 2018

Ook voor dit jaar zijn de zorgpremies per maand zo’n 12 euro te laag om kostendekkend te kunnen zijn. De verwachting is daarom ook dat de zorgpremie op termijn voor de maar liefst 3,5 miljoen klanten gaat stijgen aldus CZ. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen spreekt CZ, net als andere verzekeraars, jaarlijks een deel van haar reserves aan om deze premiestijging enigszins te drukken.

Premiestijging grote verzekeraars

Niet alleen CZ lijkt de premies voor haar zorgverzekeringen te moeten laten stijgen. Ook andere grote spelers op de markt zoals Achmea, VGZ en Menzis zullen niet aan de premiestijging ontkomen. Hoe dit verder gaat uitpakken moet nog blijken. Er is nog maar weinig bekend over zorgverzekeringen in 2018.

Gepubliceerd op 30 maart 2017 om 9:00 uur in de categorie zorgverzekering.