Geldt mijn rechtsbijstandverzekering ook op vakantie in het buitenland?

Wanneer je op vakantie bent, wil je niets liever dan onbezorgd genieten. Toch kan het gebeuren dat je ongewenst terecht komt in het een conflict. In sommige gevallen kan je rekenen op hulp van je rechtsbijstandverzekeraar, maar niet altijd biedt je verzekeraar rechtshulp.

Conflict bij ongevallen
Een rechtsbijstandverzekering biedt bij ongevallen in het buitenland vaak dekking door heel Europa. Sommige verzekeraars zelf voor de hele wereld. Kijk dit dus goed na voordat je op reis gaat. Het gaat hierbij om verkeersongevallen, maar vaak ook andersoortige ongevallen.

Conflict gehuurde auto
Trek je er graag op uit tijdens je vakantie en huur je daarbij een auto of een scooter? Dan verschilt het per verzekering of je rechtshulp ontvangt bij een conflict. Meestal beperkt dit zich tot Europa of de Benelux, maar er zijn ook verzekeraars die helemaal geen dekking bieden buiten Nederland.

Conflict vakantiewoning
Reis je regelmatig naar jouw favoriete land en huur je hier een huis of heb je hier welllicht een huis gekocht? Ook dan is de dekking van je rechtsbijstandverzekering veelal beperkt. In sommige gevallen dien je zelfs een extra verzekering hiervoor af te sluiten.

Er bestaan dus grote verschillen tussen de diverse rechtsbijstandverzekeringen. Het dekkingsgebied, maar ook het soort conflict zijn allemaal factoren die meetellen of jij recht hebt op juridische bijstand in het buitenland. Ben je van plan om een rechtsbijstandverzekering af te gaan sluiten? Lees dan de polisvoorwaarden vooraf goed door en maak een vergelijking zodat je de rechtsbijstandverzekering kiest die bij jou past.

Vraag over rechtsbijstandverzekering met betrekking tot dekkingen beantwoord in oktober 2016. Laatst gewijzigd op 13 oktober 2016.