Is reisverzekering wel nodig bij vakantie in Nederland?

Wij blijven dit jaar voor de vakantie in Nederland, we gaan een weekje naar een bungalowpark. Is onze doorlopende reisverzekering nog wel zinvol?

Of een reisverzekering noodzakelijk is, hangt altijd af van jouw eigen omstandigheden. Ga je nooit naar het buitenland, dan is het reëel om je af te vragen of je de kosten van een doorlopende reisverzekering nog wel moet maken.

De meeste dekkingen van een reisverzekeringen zijn in Nederland ook geregeld op een andere polis.

Heeft jouw inboedelverzekering een buitenhuisdekking? Dan zijn jouw spullen ook verzekerd als je ze meeneemt op vakantie. Wel is het dan goed om na te gaan wat de maximale periode is voor die buitenhuisdekking.

De medische kosten die je eventueel zou maken op vakantie in Nederland zijn al gedekt op je zorgverzekering. Daar heb je dus ook geen reisverzekering voor nodig.

Als de kosten van jouw vakantieboeking hoog zijn, kan het wel zinvol zijn om een annuleringsverzekering af te sluiten. Dan is jouw geld niet helemaal weg als je door onvoorziene omstandigheden alsnog niet op vakantie kunt.

Maar: is dat weekje bungalow in Nederland echt jouw enige vakantie? Of ga je misschien ook nog op wintersport. En doe je een paar dagen Eurodisney? Als je in de loop van het jaar wel buitenlandse tripjes maakt kan een doorlopende reisverzekering toch heel zinvol zijn.

Vraag over reisverzekering met betrekking tot algemeen beantwoord in juli 2013.