Accessoires

Met accessoires bedoelen we alle bijkomende zaken die na levering in de auto zijn ingebouwd of toegevoegd. Zaken die dus niet tot de standaarduitrusting behoren.

Te denken valt aan een alarminstallatie, trekhaak, ingebouwd navigatiesysteem of schuifdak. Mits achteraf ingebouwd of toegevoegd aan de auto. Een aanvullende autoverzekering voor accessoires is bij deze zaken niet nodig. Losse accessoires zoals een mobiele telefoon of los navigatiesysteem is doorgaans niet meeverzekerd. Radardetectie en andere illegale apparatuur uiteraard ook niet.

Dekking voor accessoires
De dekking van de autoverzekering is ook bepalend of accessoires wel of niet wordt vergoed door de verzekeraar. Bij de WA-dekking van de autoverzekering is dat bijvoorbeeld niet het geval. Daarnaast wordt geluidsapparatuur door verzekeraars niet meegerekend als accessoire. Je kunt bij geluidsapparatuur denken aan radio, speakers of versterkers, maar ook navigatiesystemen vallen onder geluidsapparatuur. Tevens moet je accessoires die je later hebt laten inbouwen of toevoegen aan je auto opgeven bij de verzekeraar.

Lees ook

Begrip over de autoverzekering omschreven in oktober 2014. Laatst gewijzigd op 7 oktober 2014.