Rijgedragverzekering

De rijgedragverzekering is een autoverzekering en wordt ook wel rijgedragpolis genoemd. Bij deze autoverzekering bepaalt het rijgedrag van de automobilist het premiebedrag.

Een rijgedragverzekering is eigenlijk een variant op de traditionele autoverzekering zoals wij hem al jaren kennen. Door goed rijgedrag te laten zien kan je korting op je premie verdienen. Zo betaal je minder voor je autoverzekering!

Hoe werkt een rijgedragverzekering?

Er bestaan al legio aan mogelijkheden om gegevens over je auto te verzamelen. Zo kan deze teruggevonden worden via GPS, kan je via een app allerlei gegevens bijhouden zoals het verbruik van benzine en nog veel meer. Het bijhouden van je rijgedrag gebeurd echter alleen nog via een speciale stekker die in je auto wordt geplaatst. Deze stekker stuurt om de twee minuten een signaal naar je verzekeraar.

De stekker in de auto meet verschillende dingen. Zo meet het hoe hard je optrekt, hoe snel je remt en hoe hard je rijdt. Afhankelijk van jouw rijgedrag ontvang je een bepaalde korting op je premie. Natuurlijk is het niet zo dat je gelijk je korting verliest na 1x te hard rijden.

Privacy en rijgedragverzekering

Doordat er een stekker in je auto wordt geplaatst worden er allerlei gegevens verzameld en opgeslagen. Waaronder de plaatsen waar je bent geweest. Uiteraard houden de verzekeraars zich aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens, maar het wel belangrijk dat je je hiervan bewust bent. Meer informatie over wat een verzekeraar met jouw gegevens doet, vind je terug in de polisvoorwaarden.

Begrip over de autoverzekering omschreven in augustus 2017. Laatst gewijzigd op 17 augustus 2017.