Sistercar-clausule

Sistercar-clausule is een clausule die je aanvullend op je autoverzekering kan afsluiten waardoor schade aan jouw voertuigen onderling is ontstaan toch wordt gedekt.

Wanneer je meerdere auto’s op je naam hebt staan en de ene auto veroorzaakt schade aan de andere, dan is die schade niet gedekt op je autoverzekering. Gelukkig zijn er verzekeraars die deze schade wel willen vergoeden en bieden daarom de sistercar-clausule aan.

Waarom bestaat de sistercar-clausule?
Volgens de wet is het zo dat je alleen aansprakelijk kan worden gesteld voor schade aan andermans eigendommen. Zodra jouw ene voertuig schade veroorzaakt aan jouw andere voertuig is deze vorm van schade dus niet gedekt volgens de wet. Met de sistercar-clausule wordt deze schade door je verzekeraar behandeld alsof deze veroorzaakt is door een voertuig van iemand anders.

Voorwaarden
De sistercar-clausule verschilt sterk per verzekeraar. De enige voorwaarde die elke verzekeringsmaatschappij hanteert is dat beide voertuigen op jouw naam moeten staan. Je profiteert het meeste wanneer deze clausule reeds is opgenomen in de voorwaarden van jouw verzekeringsmaatschappij. Ga je autoverzekeringen vergelijken en wil je gebruik maken van de sistercar-clausule? Dan raden wij je aan de polisvoorwaarden vooraf goed door te lezen.

Begrip over de autoverzekering omschreven in september 2016. Laatst gewijzigd op 28 september 2016.