Wat gebeurd er met mijn autoverzekering als mijn rijbewijs is verlopen?

Wanneer je niet beschikt over een geldig rijbewijs is je auto niet verzekerd. Ga je desondanks toch de weg op, ben je strafbaar én kan dit flinke gevolgen hebben.

Ben je niet in het bezit bent van een geldig rijbewijs, dan mag je geen voertuig besturen. Doe je dit toch dan ben je strafbaar en bovendien niet verzekerd. Daarom is het belangrijk om tijdig je rijbewijs te verlengen. Een rijbewijs is zo’n 10 jaar geldig en ruim van tevoren ontvang je een herinnering om deze te verlengen.

Ga je toch rijden zonder rijbewijs en je wordt op dat moment aangehouden, dan zal je van de politie een bekeuring ontvangen. Veel erger is het nog dat wanneer je gaat rijden zonder geldig rijbewijs een ongeluk maakt of krijgt. Autoverzekeraars schorten de dekking van jouw autoverzekering tijdelijk op wanneer jouw rijbewijs is verlopen. Wanneer je dus een ongeluk maakt of betrokken raakt bij een ongeluk biedt de verzekering dus geen dekking. Zolang het blijft bij een beetje blikschade zal de impact nog niet enorm zijn, maar stel dat iemand blijvend invalide raakt wel. Zorg daarom altijd dat je rijbewijs op tijd wordt verlengd!

Vraag over autoverzekering met betrekking tot algemeen beantwoord in juli 2017. Laatst gewijzigd op 20 juli 2017.