Rechtsbijstandverzekering bij je autoverzekering nodig?

Een rechtsbijstandsverzekering is een aanvullende verzekering die men kan afsluiten bij de autoverzekering of als onderdeel van een rechtsbijstandverzekering particulieren.

Als autobezitter kun je te maken krijgen met verschillende schadeposten. Veel daarvan kan worden gedekt met de autoverzekering. Echter, rechtsbijstandkosten worden door de autoverzekering niet gedekt. Hiervoor kan een rechtsbijstandverzekering afgesloten worden.

De rechtsbijstandverzekering biedt rechtsbijstand bij juridische problemen. Wanneer je schade oploopt op de weg, kan het gebeuren dat die schade lastig is te verhalen op de autoverzekering. Een rechtsbijstandverzekering biedt dan uitkomst. Te denken valt bijvoorbeeld aan het verhalen van schade aan de auto, bagage en andere spullen. Rechtsbijstand in combinatie met de autoverzekering kan bijvoorbeeld nodig zijn als je alleen een WA-verzekering hebt afgesloten. Zo kun je voorkomen dat je zelf de schade moet gaan verhalen op een ander als deze schade toebrengt aan jouw auto.

Vaak wordt een rechtsbijstandverzekering afgesloten als uitbreiding op de autoverzekering, of als onderdeel van een rechtsbijstandverzekering particulieren. Het kan ook zijn dat je al een rechtsbijstandverzekering hebt afgesloten waar een verkeersdekking inzit. Dan is het natuurlijk niet meer nodig om deze nog apart bij je autoverzekering af te sluiten. Het is echter wel zo dat de dekking op de aparte rechtsbijstandverzekering vaak een stuk uitgebreider en goedkoper is dan een aanvulling op jouw autoverzekering.

Vraag over autoverzekering met betrekking tot algemeen beantwoord in november 2014. Laatst gewijzigd op 12 november 2014.