Kruidvat

Kruidvat heeft in Nederland weliswaar bekendheid verworven als drogisterij, toch biedt men sinds 2011 ook verzekeringen aan in samenwerking met AEGON. Naast de alledaagse cosmetica-artikelen kan men er dus ook terecht voor bijvoorbeeld een zorgverzekering.
Kruidvat

De Kruidvat is opgericht in 1975 en stond voorheen alleen bekend als voordeel-drogisterij. Hier is in 2011 verandering ingekomen door de samenwerking met AEGON want Kruidvat biedt ook financiële producten aan. Consumenten kunnen bij Kruidvat een lening afsluiten en een spaarrekening openen. Ook kunnen er diverse verzekeringen worden afgesloten. Denk bijvoorbeeld aan een autoverzekering, zorgverzekering of reisverzekering.

In alle winkels van Kruidvat worden de verschillende verzekeringen aangeboden via folders. Vervolgens kan de consument op internet de gewenste verzekering afsluiten. Daarnaast biedt de drogisterij een huisdierenverzekering aan waarbij men zelf de dierenarts mag kiezen. Kruidvat is de tussenpersoon, verzekeringsmaatschappij AEGON draagt namelijk de risico’s van de verzekeringen.


Kruidvat stopt met verzekeringen
Eind november 2015 is Kruidvat gestopt met het aanbieden van verzekeringen. De drogisterijketen heeft dit besloten omdat het volgens hen niet meer past bij haar positionering als marktleider in de zogenoemde health & beaty markt. Sinds 1 januari 2016 lopen de verzekeringen van bestaande klanten van Kruidvat door bij AEGON. De polisvoorwaarden van de Kruidvat verzekeringen blijven hetzelfde.

Verzekeringsaanbod van Kruidvat

Kruidvat in het nieuws