Kruidvat biedt geen verzekeringen meer aan

Drogisterijketen Kruidvat is per 23 november 2015 gestopt met het aanbieden van verzekeringen. Bestaande verzekeringsklanten lopen vanaf 1 januari 2016 door bij verzekeraar AEGON. Kruidvat laat weten te stoppen met verzekeringen omdat het niet meer past bij haar positionering.
Na 4 jaar stopt Kruidvat met verzekeringen

Na 4 jaar stopt Kruidvat met verzekeringen

Kruidvat stopt met verzekeringen omdat het niet meer past bij haar positionering als marktleider in de zogenoemde ‘health & beauty markt’. De Consumentenbond heeft op zijn website melding gemaakt van het feit dat de drogisterijketen stopt met het aanbieden van verzekeringen. Kruidvat bood vanaf 2011 verzekeringen aan in samenwerking met AEGON. Laatstgenoemde verzekeraar neemt nu de bestaande verzekeringsklanten van Kruidvat onder zijn hoede. De polisvoorwaarden van de Kruidvat verzekeringen blijven hetzelfde.

Voorheen bood Kruidvat consumenten verschillende verzekeringen, waaronder een autoverzekering, inboedelverzekering en zorgverzekering. Daar is nu per 23 november 2015 een einde aan aangekomen. Op de website van Kruidvat staan de verschillende verzekeringen nog wel vermeld, maar met de mededeling dat zij zijn gestopt met het aanbieden van verzekeringen.

Verschraling

Eerder werd al bekend dat Kroodle stopt met het aanbieden van verzekeringsproducten voor aansprakelijkheid, inboedel, opstal, reizen, scooters en gadgets. Kroodle is een initiatief van verzekeraar AEGON. Het bedrijf wil nu met CarKroodle een nieuw soort autoverzekering aanbieden. Volgens de Consumentenbond is er sprake van verschraling binnen de verzekeringsbranche. Met name op het gebied van autoverzekeringen. Eerder stopte ook Polis Direct met het aanbieden van autoverzekeringen.

Gepubliceerd op 7 januari 2016 om 14:37 uur. Geactualiseerd op 16 november 2016 om 11:36 uur.