Is een glasverzekering nodig?

De deur waait te hard dicht of de buurjongens trappen een bal door de uit. Je kent het wel of je hebt het vast weleens meegemaakt. Een glasverzekering dekt eventuele schade, maar is deze verzekering wel nodig?

Eventuele schade aan de ramen van je woning wordt gedekt door de glasverzekering. Het gaat wel om ramen die bedoeld zijn voor het doorlaten van licht. Een spiegel of aquarium is hiervan uitgesloten. Met een glasverzekering ben je verzekerd tegen “alle van buiten komende onheilen”. Daar valt dus bijna alles onder wat met glas kan gebeuren. Schade ontstaan door bijvoorbeeld een natuurramp, inbraak, brand of verbouwing wordt niet gedekt. Schade met als oorzaak inbraak, brand of verbouwing is gedekt onder de opstalverzekering en/of inboedelverzekering.

Verzekeren van glas
Glas kan op drie manieren verzekerd worden; via een aanvullende dekking op de opstal- of inboedelverzekering of middels het afsluiten van een aparte glasverzekering. Wanneer je een woning huurt, wordt dit meestal verzekerd door de verhuurder en soms moet je zelf een verzekering afsluiten. Kijk goed in het huurcontract of glas verzekerd is. Mocht dit niet zo zijn, dan moet je zelf een verzekering regelen. Je kunt glas dan als aanvullende dekking nemen bij de inboedelverzekering.

Vraag over inboedelverzekering met betrekking tot algemeen beantwoord in oktober 2014. Laatst gewijzigd op 2 oktober 2014.