Automobilisten dupe van overeenkomst verzekeraar met schadeherstelbedrijven

Eigenaren van een auto die schade hebben geleden en hun auto naar een garage brengen voor reparatie, krijgen de auto veelal terug met goedkope onderdelen of imitatieonderdelen als gevolg van de overeenkomst met de verzekeraar.
Autoverzekering: controleer goed de voorwaarden bij het laten herstellen van schade

Autoverzekering: controleer goed de voorwaarden bij het laten herstellen van schade

In de krant Metro hebben verzekeringsexperts laten weten dat automobilisten veelal de dupe worden van de overeenkomsten die door verzekeraars met schadeherstelbedrijven worden gesloten.

Er zijn meerdere verzekeraars waar automobilisten, die er een autoverzekering hebben afgesloten, als het ware worden gedwongen om reparaties of herstel na schade uit te laten voeren door een schadeherstelbedrijf waar de verzekeraar een overeenkomst mee heeft.

De garages die een overeenkomst hebben met de verzekeraar blijken volgens de verzekeringsexperts op de reparaties van de verzekerde automobilisten te bezuinigen. Er wordt onder meer bezuinigd door met goedkope imitatieonderdelen te werken. Een gevolg van het handelen van een garageherstelbedrijf kan zijn dat de fabrieksgarantie door het gebruik van imitatieonderdelen verdwijnt zonder dat de klant daarvan enige weet heeft.

Een verzekerde die ervoor kiest om de auto na schade niet bij een schadeherstelbedrijf te laten repareren, waarmee de verzekeraar een overeenkomst heeft, zal vaak een bedrag aan eigen risico moeten betalen. Dat bedrag aan eigen risico kan wel oplopen tot een paar honderd euro per schadegeval.

De verzekeringsexperts zijn van mening dat automobilisten door de overeenkomsten tussen verzekeraars en scahdeherstelbedrijven de dupe worden. Richard Scholten is verzekeringsexpert van OKER en noemt de handelwijze zelfs ‘jatten’ van de automobilist. Bij het afsluiten van een autoverzekering is het dan ook aan te raden na te gaan wat de voorwaarden zijn bij het laten herstellen van schade.

Gepubliceerd op 26 november 2013 om 11:52 uur in de categorie autoverzekering.